2019-01-24 00:26


Nici Cehia nu mai vrea în UE. Urmează Cexit

 |  18:04
Nici Cehia nu mai vrea în UE. Urmează Cexit

Preşedintele ceh Milos Zeman cere organizarea unui referendum cu privire la prezenţa Cehiei în Uniunea Europeană şi NATO, afirmând că totuşi susţine apartenenţa ţării sale la cele două organizaţii, informează Reuters.

Preşedintele ceh nu are dreptul de a convoca un referendum, însă cererea va fi probabil bine primită în Cehia, ţără în care mulţi alegători sunt sceptici în privinţa Uniunii Europene.

Pentru convocarea unui referendum ar fi nevoie adoptarea unui amendament constituţional, care să fie aprobat de cele două camere ale Parlamentului de la Praga.

"Nu sunt de acord cu cei care sunt pentru părăsirea Uniunii Europene," a spus Zeman cu ocazia unei întâlniri cu cetăţenii în oraşul Velke Mezirici , citat de un post de radio din Cehia.

"Dar voi face tot ce ce se poate pentru ca ei să aibă un referendum şi să se poate exprima. În mod similar şi în cazul ieşirii din NATO," a adăugat preşedintele ceh.

Potrivit unui sondaj al Institutului CVVM, organizat Cehia în luna aprilie, nivelul satisfacţiei în privinţa apartenenţei la UE a scăzut la 25 la sută, comparativ cu 32 la sută anul precedent.

În Parlamentul ceh, mica formaţiune de opoziţie Usvit, de extremă dreapta, a încercat în luna mai să obţină aprobarea pentru organizararea unui referendum privind ieşirea din UE, însă a eşuat să obţină suficient sprijin pentru acest plan. Uniunea Europeană este nepopulară şi în rândul comuniştilor, al treilea cel mai important partid din parlament, cât şi în rândul unor membri ai Paridului Civic Democrat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-01

TAGURI: cehia, ue, nato, cexit, milos zeman, referendum
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
01 Iul 2016

CEHIA?????....PAI ASTIA DACA IES DIN UE CE FAC...SAU SE REFACE IMPERIUL AUSTRO-UNGAR CA PARTE SEPARATA A U-E>>>>>>>>>>>>>SE PARE CA TRAIM VREMURI INTERESANTE...TOTUL SE TRANSFORMA IN ALTCEVA...TOCMAI SUNT ALEGERI REPETATE IN AUSTRIA...SA MA LAMUREASCA SI PE MINE UNUL MAI DESTEPT....EU MA DECLAR DEPASIT DE EVENIMENTE...DEJA E PREA COMPLICAT
GICA
01 Iul 2016

SE PARE CA SINGURA TARA CARE VA RAMANE IN UE ESTE ROMANIA. UNGARIA NU ESTE DE ACORD CU MIGRANTII. OLANDA ARE DE MAI MULT TIMP INTENTIA SA SE RETRAGA. ESTE BINE . FACEM TOT CE NI SE CERE . NU AVEM COLOANA VERTEBRALA. CU ASA LIDERI POLITICI CARE ISI VAD DOAR INTERESELE LOR SI FAC TOT CEEA CE LI SE CERE. ESTE TOT MAI BINE PENTRU NOI. UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ?
Random imageUltimele stiri

3 REMEDII NATURISTE pentru a scăpa de răceală Acum 9 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati

loading...