2018-12-13 15:27


Nigeria. Copii kamikaze

 |  19:53
Nigeria. Copii kamikaze

Un dublu atac terorist a avut loc marți și miercuri în Nigeria, între care unul a fost pus în practică de două fete kamikaze, una în vârstă de numai 11 ani și una de 18 ani, după cum au anunțat autoritățile citate de CNN. Cel puţin 46 de persoane au fost ucise şi peste 120 rănite, în două atacuri separate din oraşele nigeriene Yola şi Kano. Unul a fost comis de cele două fete-kamikaze.

Cel puţin 31 de oameni au murit şi alţi 72 au fost răniţi marţi seara, într-un atac cu bombă comis în Yola, Acolo nu este clar dacă explozia a fost provocată de o bombă sau de un terorist sinucigaş.

Dar în oraşul Kano, unde au murit 15 morţi şi cel puţin 53 de răniţi, într-un târg de telefoane mobile aglomerat, două fete au detonat explozibilii pe care îi aveau asupra lor. Fetele au fost aduse în zonă cu un microbuz care transporta şi alţi copii, suspectaţi că erau tot atacatori sinucigaşi, a mai spus Katsina. Atentatele nu au fost revendicate, dar gruparea islamistă Boko Haram este principalul suspect. Organizaţia teroristă a mai atacat târgul din Kano în ianuarie 2012, omorând 185 de oameni în atacuri armate şi cu bombe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: nigeria, copii kamikaze, cnn
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...