2018-12-18 15:33


Nimic nou pe frontul de est. În Ucraina rebelii folosesc intensiv artileria grea

 |  18:25
Nimic nou pe frontul de est. În Ucraina rebelii folosesc intensiv artileria grea

De 42 de ori au încălcat regimul de încetare a focului combatanții separatiști din estul Ucrainei. Începând de marți, de la ora 18.00, până miercuri la miezul nopții acordul a fost încălcat, conform unui serviciu de presă al Operațiunii Antitero din Ucraina (ATO).

În regiunea Donețk, formațiunile militare separatiste au tras de trei ori asupra pozițiilor ATO cu artilerie de calibru 152 și 122 milimetri. Conform unui comunicat, o dată s-a deschis focul nu departe de Avdeevka și de două ori în zona localității Șirokino. De asemenea, în apropiere de Kirovo, „dușmanul a deschis focul din tanc”. În regiunea Lugansk, formațiunile armate separatiste au tras cu intensitate, din lansatoare automate de grenade și arme de foc, în special în zona Stanița Luganska, anunță biroul de presă al ATO.

Situaţia strategică modificată

Acţiunile Rusiei în Ucraina au modificat situaţia strategică în zona Mării Negre, fapt care în opinia Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Europea generează riscuri la adresa arhitecturii europene. „Prin suplimentarea capacităţilor militare strategice, inclusiv prin înarmarea puternică a Crimeei, Rusia creează de fapt o nouă platformă de lansare, de proporţiile enclavei Kaliningrad, de data aceasta în zona Mării Negre. În doar un an, forţa defensivă din Crimeea a fost transformată într-o forţă de atac, un instrument foarte puternic cu care Rusia poate ameninţa Europa Centrală, regiunea Balcanilor, sudul Europei, estul Mediteranei şi chiar Orientul Mijlociu”, afirmă raportorul Ioan Mircea Paşcu, conform unui comunicat oficial. În acest sens, europarlamentarii au exprimat preocupare privind intensificarea de către Rusia a presiunilor asupra unor ţări est-europene precum România, Polonia şi statele baltice. De altfel, potrivit informațiilor PE, Rusia intenționează să adauge lotei sale din Marea Neagră șase submarine diesel moderne și șase fregate noi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: front, ucraina, rebeli, artileria, grea, ato
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...