2018-12-11 03:17


Nivelul de alertă antiteroristă în Bruxelles, coborât la nivelul 3

 |  20:22
Nivelul de alertă antiteroristă în Bruxelles, coborât la nivelul 3

Organismul de Coordonare pentru Analiza Amenințării din Belgia a decis reducerea cu o treaptă, la nivelul 3, a alertei antiteroriste în Bruxelles, a anunțat Centrul de criză din cadrul guvernului belgian, transmit AFP, Reuters și DPA.

Nivelul 3 corespunde unui risc 'posibil și probabil' de atac terorist și este deja în vigoare în restul Belgiei. Nivelul maxim, 4, corespundea unei amenințări 'iminente și foarte grave'.

Consiliul Național de Securitate al Belgiei s-a reunit pentru a decide măsurile de securitate specifice necesare în continuare la nivel național. Va fi vizată mai ales securitatea pe transporturile în comun, în centrele comerciale și alte spații publice cu afluență mare de oameni.

'Caracterul urgent al amenințării s-a redus treptat. OCAM a luat decizia de coborâre a nivelului de alertă antiteroristă în mod absolut independent, pe baza elementelor provenite de la serviciile abilitate. Este o decizie bună și un semnal important că ne puteam îndrepta gradual spre normalizarea situației, chiar dacă nivelul 3 caracterizează o situație anormală', a subliniat ministrul belgian al economiei Kris Peeters, la sosirea la reuniunea Consiliului Național de Securitate, scrie Agerpres.

La o săptămână de la atacurile de la Paris comise pe 13 noiembrie de militanți ai grupării jihadiste Statul Islamic și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, capitala belgiană a fost plasată sub nivelul 4 de alertă antiteroristă.

Decizia de ridicare la maxim a nivelului de alertă a intervenit la câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia fusese pus sub acuzare pentru terorism de justiția belgiană în legătură cu atentatele teroriste din capitala franceză.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: Belgia, scadere alerta, terorism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...