2018-12-10 09:04


Noul guvern conservator polonez a depus jurământul

 |  16:23
 Noul guvern conservator polonez a depus jurământul

Noul guvern conservator și eurosceptic polonez, constituit de Partidul Lege și Justiție și condus de Beata Szydlo, a depus jurământul lansand noi semnale legate de inasprirea pozitiei fata de migranti, printre care si ideea inedita de a trimite inapoi sirienii pentru a lupta pentru tara lor, scrie AFP.

Premierul Beata Szydlo are la dispoziție 14 zile pentru a-și prezenta programul în fața parlamentului, în care formațiunea sa deține majoritatea absolută, în urma alegerilor legislative din 25 octombrie.

Încă înainte de preluarea funcției, viitorul ministru de externe Witold Waszczykowski s-a referit la politica europeană de adoptat, în opinia sa, în fața afluxului masiv de refugiați și migranți.

El a dat totuși asigurări că Polonia își va respecta angajamentele asumate de precedentul guvern liberal, de primire a peste 9.000 de refugiați în cadrul planului european de relocalizare.

Precizarea era necesară după prima reacție la atentatele de la Paris a ministrului desemnat al afacerilor europene, Konrad Szymanski, care a făcut o legătură între aceste atacuri și criza migranților.

Szymanski figurează pe lista anunțată public săptămâna trecută de Beata Szydlo, însă nu a depus jurământul astazi.

'Deciziile pe care le-am criticat, cele ale Consiliului European privind relocalizarea refugiaților și imigranților în toate state UE, au încă forță juridică. (Însă) după evenimentele tragice de la Paris, noi nu vedem posibilitatea politică de a le respecta', a indicat Szymanski, cunoscut pentru opiniile sale eurosceptice.

Ulterior, acesta și-a nuanțat afirmațiile, declarând că Polonia va accepta refugiați 'cu condiția de a avea garanții de securitate'.

Înainte de a depune jurământul, membrii noului cabinet polonez au mers să depună flori la ambasada Franței de la Varșovia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: guvern, polonia, juramant, conservator, eurosceptic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...