2018-12-11 20:36


NSA, îngrijorată de pericolul terorismului: Cetăţean american condamnat pentru propagandă islamistă

 |  18:54
NSA, îngrijorată de pericolul terorismului: Cetăţean american condamnat pentru propagandă islamistă

Autorităţile din Statele Unite ale Americii au condamnat la închisoare o tânără de 29 ani care a fost găsită vinovată de legături cu teroriştii din Statul Islamic. Succesul jihadismului printre cetăţenii americani îngrijorează Agenţia Naţională de Securitate.

Heather Elizabeth Coffman, un cetăţean american în vârstă de 29 de ani, a fost condamnată luni la patru ani şi jumătate de închisoare pentru susţinerea organizaţiei teroriste Statul Islamic (SI). Potrivit Mediafax, tânăra a recunoscut că a creat în perioada iunie – noiembrie 2014 mai multe conturi de Facebook care să servească la propaganda SI. Autorităţile americane au acuzat-o şi de menţinerea legăturii cu un cetăţean străin pe care urma să îl ajute să ajungă în Siria pentru a lupta de partea jihadiştilor.

O problemă de echilibru

Amiralul Mike Rogers, directorul Comandamentului Cibernetic al Statelor Unite ale Americii, a avertizat că Statul Islamic dovedeşte capacităţi deosebite în recrutarea de adepţi şi răspândirea ideologiei jihadiste. Amiralul a adăugat că breşele cibernetice ale grupărilor teroriste nu pot fi combătute precum atacurile cibernetice ale unor state precum Coreea de Nord şi China. „Fiecare scenariu este diferit. Nu am un răspuns uşor. Mecanismele a ceea ce foloseşti pentru a exercita această presiune, cred eu, variază în funcţie de entitatea pe care încerci să o modelezi”, a spus directorul Comandamentului din Agenţia Naţională de Securitate. 

Rogers a precizat că marea provocare la care trebuie să răspundă instituţia este menţinerea unui echilibru între respectarea vieţii private şi apărarea securităţii cetăţenilor. „Este necesar să creăm un cadru pentru acest program, care să-i permită să genereze capacităţile şi resursele în vederea apărării ţării”, a mai afirmat oficialul american.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: cetatean, american, statul, islamic, si, propaganda, mike, rogers, nsa, coffman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...