2019-01-18 10:26


NSA îşi păstrează puterile, a decis Senatul SUA

 |  19:07
NSA îşi păstrează puterile, a decis Senatul SUA

Agenţia de Securitate Naţională (NSA) îşi păstrează puterile, după ce Senatul Congresului SUA a respins sâmbătă un proiect de reformă ce viza limitarea capacităţii NSA de a colecta date în Statele Unite ale Americii, proiect susţinut de către preşedintele Barack Obama.

Camera Reprezentanţilor votase pe 13 mai reforma, un răspuns la scandalul suscitat de dezvăluirile lui Edward Snowden în urmă cu aproape doi ani. Democraţii şi republicanii au votat în acelaşi sens, în scopul de a limita puterile NSA, care colectează datele a milioane de americani care n-au nici o legătură cu terorismul.

Dar Senatul n-a reuşit să voteze această reformă sâmbătă. Mai erau necesare trei voturi pentru a întruni numărul necesar, 60, pentru aprobarea reformei, informează Agerpres. Senatorii au început apoi imediat să dezbată o prelungire cu două luni care permite reautorizarea colectării de date telefonice şi alte dispoziţii din 'Patriot Act' care vor expira la 1 iunie, dacă până atunci Congresul nu va acţiona. Dar Senatul n-a reuşit să voteze nici această dispoziţie, din cauza numărului insuficient de voturi, necesare fiind 60.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-23

TAGURI: nsa, senat, sua, puteri, congres
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
24 Mai 2015

pai fiecare tara are un fel de NSA...doar ca nu-l pune sa asculte convorbirile altor tari "prietene" sau sa spioneze companiile concurentei...Inca odata bravo Snowden....ai aratat cum sta situatia Cum spunea Larry Watts....FERESTE-MA DOAMNE DE PPRIETENI(CE MI-E KGB CE MI-E NSA...TOT UN DRAC) Romania a luat exemplu de la americani...pune serviciile de securitate sa asasineze ambasadorii altor tari...la ordinele lui Ariel Sharon...devenim killerii Mossadului...si traficantii de arme pentru Viktor Bout...ca sa faca Geoana si prietenii lui multi bani in Elvetia...SA TRAITI BINE DOMNU SECURIST...URMEAZA MEGA-ARMAGEDDONUL...CA CICA DUPA FAPTA SI RASPLATA...MAI MERG SI SECURISTII LA PUSCARIE...CE Sa-I FACI...DACA TI-A LUAT DIAVOLUL MINTILE.....CU 30DE ARGINTI
Random imageUltimele stiri

loading...