2019-01-17 13:43


O bombă artizanală, găsită într-un autocar cu pasageri. La bordul vehiculului se aflau inclusiv cetăţeni români

 |  07:13
O bombă artizanală, găsită într-un autocar cu pasageri. La bordul vehiculului se aflau inclusiv cetăţeni români

O bombă artizanală a fost descoperită într-un autocar cu pasageri, care efectua o cursă de la Praga (Cehia) către Varna (Bulgaria), relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax. Autocarul aparţine unei firme din România, la bordul vehiculului, care urma să traverseze România, fiind inclusiv cetăţeni români.

Terorişti din cadrul reţelei sunnite Stat Islamic sau din alte organizaţii islamiste ar putea fi organizatorii complotului care a vizat autocarul ce se deplasa pe ruta Cehia - Bulgaria, afirmă surse citate de presa ungară şi bulgară.

De asemenea, surse citate de site-ul HungaryToday.hu, complotul terorist ar putea fi opera organizaţiei sunnite Stat Islamic, activă în Irak, Siria şi Libia. Expertul bulgar Ivan Boiajiev afirmă, potrivit site-ului Novinite.com, că dispozitivul exploziv artizanal găsit în autocar este similar cu bombe folosite în alte atacuri.

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază la Budapesta, în Ungaria, potrivit companiei de transport Omega Group, citată de postul de televiziune bTV. Dispozitivul exploziv a fost descoperit într-un bagaj care nu aparţinea nici unuia dintre pasagerii aflaţi la bordul autocarului.

Pasagerul care a amplasat bomba în autocar este un cetăţean ceh sau slovac, potrivit unui anunţ făcut de managerul companiei Omega Group, Dragomir Petkov. Acesta avea un bilet de la Praga către Bratislava, dar a coborât la Brno (Cehia) şi nu s-a mai întors la autocar.

Autocarul aparţine unei firme din România şi este înmatriculat în Bulgaria, la bordul vehiculului fiind inclusiv cetăţeni români.

"O substanţă inflamabilă a fost depistată într-un autocar înmatriculat în Bulgaria, pe 16 mai, după-amiază, pe teritoriul Ungariei", a comunicat Ministerul ungar de Interne, precizând că vehiculul aparţine unei firme din România, potrivit unui comunicat citat de publicaţia Ouest France.

În autocar se aflau 34 de pasageri, inclusiv cetăţeni români, relatează site-ul ungar HVG.hu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: bomba, artizanala, gaseste, autocar, pasager, bord, vehicul, afla, inclusiv, cetatean, roman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...