2019-03-23 16:52


UPDATE. O româncă şi cei doi copii ai săi sunt daţi DISPĂRUŢI după avalanşa din Italia

 |  14:35
UPDATE. O româncă şi cei doi copii ai săi sunt daţi DISPĂRUŢI după avalanşa din Italia

O româncă şi copiii săi au fost daţi dispăruţi după avalanşa care a lovit un hotel din munţi, în centrul Italiei. Un bărbat scos de sub nămeţi de către salvatori a apucat să spună că soţia, româncă la orgine, pe numele său Adriana, şi cei doi copii ai lor, un băiat şi o fată, se află sub dărâmăturile hotelului.

UPDATE 14.35. Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetățeni români - un adult și doi minori - s-ar afla în hotelul care a fost lovit de avalanșă în localitatea Farindola, din regiunea Abruzzo, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), conform Agerpres.

Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare. Totodată, Ambasada României în Italia și Consulatul General al României la Bologna monitorizează situația și mențin în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate, precizează MAE. Potrivit sursei citate, operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii.

Bărbatul, Giampiero Parate, soţul italian al Adrianei, a fost luat de un elicopter, fiind grav rănit. Acum el este internat la terapie intensivă. "Soția și cei doi copii ai mei sunt sub dărâmături. A venit avalanșa și totul a fost acoperit de zăpadă, însă am reușit să ies. Mașina nu a fost îngropată sub nămeți, așa că am așteptat sosirea echipelor de salvare", a spus bărbatul, care a scăpat cu viață pentru că ieșise din hotelul Rigopiano ca să ia ceva de la mașină, scrie libertatea.ro.

Aproximativ 30 de persoane au murit într-un mic hotel, lovit de o avalanşă, în munţi, în centrul Italiei, în urma unei serii de cutremure, informează News.ro, citând Reuters. Potrivit unor oficiali, avalanşa a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

Postul de televiziune SkyTG24 precizează că unii dintre morţi au fost găsiţi în Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso, în regiunea Abruzzo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-19

TAGURI: romanca, copii, disparuti, avalansa hotel italia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...