2018-11-18 07:58


Obama apără clasa de mijloc. Casa Albă presează Congresul să lase falsele scandaluri

 |  15:37
Obama apără clasa de mijloc. Casa Albă presează Congresul să lase falsele scandaluri

Preşedintele american, Barack Obama, urmează să ţină miercuri un discurs consacrat economiei la o universitate din Illinois în care va apăra statutul clasei de mijloc, a anunţat duminică seara Dan Pfeiffer, unul dintre sfătuitorii apropiaţi ai liderului SUA. Casa Albă presează Congresul să renunţe la reluarea unor „vechi bătălii” şi să se concentreze asupra rezolvării problemelor economice.

După ce în ultimele două luni Obama s-a concentrat pe politica externă, iar administraţia americană s-a preocupat de controverse legate de supravegherea comunicaţiilor şi cazul Benghazi, preşedintele  se pregăteşte să facă presiuni asupra Congresului în favoarea clasei mijlocii. „Preşedintele este de părere că Washingtonul a pierdut din ochi, în mare parte, problema cea mai importantă cu care se confruntă această ţară”, a explicat Pfeiffer, într-un e-mail, scrie Agerpres. „În loc să vorbească despre modul în care poate fi ajutată clasa mijlocie, prea mulţi membri ai Congresului încearcă să marcheze puncte, să reia vechile bătălii şi să se intereseze de false scandaluri”, a argumentat consilierul, menţionând că preşedintele american va ţine o cuvântare în fostul său fief Illinois unde, proaspăt ales senator, a pronunţat un discurs în 2005 pe aceeaşi temă.

Discursul lui Obama va fi primul dintr-o serie care „vor menţiona soclul clasei mijlocii”, a mai spus Pfeiffer, amintind despre „siguranţa locurilor de muncă, o bună pregătire, un cămin propriu, îngrijiri medicale abordabile şi oportunitatea de a economisi bani pentru pensie”. Pfeiffer a promis „idei noi şi eforturi noi pentru adoptarea ideilor despre care a vorbit deja”. Obama va vorbi despre „măsurile pe care Congresul le poate vota, măsuri pe care le va lua în mod unilateral şi altele ce pot fi iniţiate de sectorul privat”, a adăugat consilierul preşedintelui. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22
Citeste si:
Clasa de mijloc este pusă în pericol de criza economică

TAGURI: Obama, clasa, mijloc, Congres
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...