2019-04-18 19:42


OBAMA către TRUMP: PUTIN nu joacă în echipa noastră!

 |  12:04
OBAMA către TRUMP: PUTIN nu joacă în echipa noastră!

Președintele în exercițiu american Barack Obama i-a reamintit succesorului său republican Donald Trump că "suntem în aceeași echipă", după un raport al serviciilor de informații ale SUA, potrivit căruia Moscova a intervenit în procesul electoral din toamna trecută în Statele Unite ale Americii pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale, relatează sâmbătă DPA și ABC, citate de Agerpres.

"Unul dintre lucrurile care mă preocupă este (...) că reprezentanți republicani sau experți și comentatori par să aiba mai multă încredere în (președintele rus) Vladimir Putin decât în concetățenii lor americani, întrucât acești concetățeni americani sunt democrați. Așa ceva nu se poate", a afirmat Obama într-un interviu pentru ABC News.

"Trebuie să reamintesc că suntem în aceeași echipă. Vladimir Putin nu este în echipa noastră!", a subliniat președintele încă în exercițiu american într-un interviu ce va fi difuzat integral duminică, menționând că nu-i place că unii încearcă să submineze credibilitatea serviciilor secrete și să divizeze societatea americană.

Serviciile secrete americane au publicat vineri un raport în care susțin că Moscova a încercat să favorizeze victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din toamna trecută în SUA în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton, potrivit AFP.

Pentru FBI, CIA și NSA, cele trei mari agenții de informații americane, Vladimir "Putin și guvernul rus au dezvoltat o preferință clară pentru președintele ales Trump", se menționează în raportul care, după eliminarea informațiilor clasificate, reprezintă o sinteză coerentă a informațiilor, în general, cunoscute deja.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-07

TAGURI: obama trump putin, servicii secrete cia fbi nsa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG