2019-02-15 23:36


Obama, vizită istorică în Cuba. Preşedintele SUA va fi la Havana pe 21 şi 22 martie

 |  19:03
Obama, vizită istorică în Cuba. Preşedintele SUA va fi la Havana pe 21 şi 22 martie

Președintele SUA, Barack Obama, a anunțat joi că se va deplasa împreună cu soția sa Michelle în Cuba pe 21 și 22 martie, promițând că se va întâlni cu membri ai societății civile și că va aborda în discuțiile cu autoritățile cubaneze chestiunea drepturilor omului, relatează AFP și DPA, citate de Agerpres.

“Avem mereu divergențe cu guvernul cubanez și le voi ridica direct. SUA vor apăra mereu drepturile omului în întreaga lume”, a precizat președintele american într-o postare pe Twitter, vorbind despre această vizită care va ilustra încă o dată apropierea dintre cele două state.

În cursul acestei vizite de două zile, președintele american va avea o întrevedere cu omologul său cubanez, Raul Castro, și se va întâlni cu “membri ai societății civile, antreprenori și cubanezi de diferite orientări”, a precizat Casa Albă.

Executivul american a mai anunțat că Barack Obama se va deplasa apoi în Argentina pe 23 și 24 martie, unde se va întâlni cu noul președinte Mauricio Macri.

“În urmă cu 14 luni, am anunțat că vom începe să ne normalizăm relațiile cu Cuba și am făcut deja progrese semnificative”, a subliniat Barack Obama.

Ultima vizită a unui președinte american în exercițiu pe insulă datează din 1928, când lider la Casa Albă era Calvin Coolidge. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-18

TAGURI: barack obama, presedinte, sua, havana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...