2018-12-15 02:09


Obama, comparat cu un cimpazeu

 |  18:10
Obama, comparat cu un cimpazeu

Unoficial republican se confruntă cu numeroase apeluri la demisie în Californiadupă ce a difuzat un montaj fotografic în care figura preşedintelui BarackObama este suprapusă peste fotografia unui pui de cimpanzeu.

AliceHuffman, preşedintele NAACP, principala organizaţie pentru apărarea drepturilorcivice ale afroamericanilor, a criticat fotografia şi a cerut demisia autoruluiacesteia, Marilyn Davenport, membră a comitetului Partidului Republican dincomitatul Orange (la sud de Los Angeles) şi membră a curentuluiultraconservator "Tea Party". "Reprezentarea preşedintelui înStatele Unite altfel decât ca o fiinţă umană nu poate fi considerată decâtrasistă", declară ea într-un comunicat.

Altedouă asociaţii pentru apărarea drepturilor civice s-au alăturat criticilor şii-au cerut lui Davenport demisia.

Fotografia,difuzată prin e-mail, are următoarea legendă: "Acum înţelegem de ce nuexistă un certificat de naştere", o referire la mişcarea republicană care punela îndoială naşterea preşedintelui Obama în Statele Unite. Luni seara, Davenport şi-a prezentat scuzele, fără a demisiona însă. "Tuturorconcetăţenilor mei şi tuturor persoanelor care au văzut e-mailul şi care s-ausimţit ofensate, le cer umil scuze pentru comportamentul meu imprudent".Republicana asigură că este "o creştină imperfectă care încearcă să dea ceeste mai bun în ea pentru a-l slăvi pe Christos" şi promite să nu mai facăvreodată "aceeaşi greşeală". Potrivit unuia dintre colegii săirepublicani, Davenport ar fi primit ameninţări cu moartea după aceastăpolemică.

Preşedintelecomitetului republican din comitatul Orange, Scott Baugh, a condamnat vehementmesajul colegei sale. El a avertizat totuşi că legea californiană îi interzicesă o demită din funcţie. "Tot ce pot face este să adopt o rezoluţie carecondamnă actele sale şi să o determin să îşi prezinte scuze şi să demisioneze",a declarat el. Iniţial, Davenport a reacţionat pe un ton glumeţ la apariţiaacestui caz în presa locală. "Nu veţi face un scandal din asta, nu? Dar,în sfârşit! Toţi oamenii care mă cunosc ştiu că nu sunt rasistă. Era o glumă.Am prieteni de culoare", a declarat ea pentru cotidianul Orange CountyWeekly.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...