2018-12-13 04:38


Obama intră în cursa pentru alegerile din 2012 cu un avantaj asupra potenţialilor rivali

 |  17:49
Obama intră în cursa pentru alegerile din 2012 cu un avantaj asupra potenţialilor rivali

Preşedintele american Barack Obama a intratoficial în cursa pentru un nou mandat la alegerile din 2012, într-oînregistrare publicată luni pe internet, un pas considerat ca iminent, aratăABC News.

Depunânddocumentele necesare la Comisia Federală Electorală, preşedintele poate începestrângerea de fonduri şi să depăşească cele 750 de milioane de dolari strânşiîn campania din 2008, devenind “primul candidat la preşedinţie cu miliarde de dolari". Sediul de campanieal lui Obama va fi instalat la One Prudential Plaza, din Chicago, în apropierede parcul unde a susţinut discursul de victorie în 2008. Directorul de campanieva fi Jim Messina, care a lucrat ca director adjunct al administraţieiprezidenţiale timp de doi ani, până în ianuarie. Washington Post notează cămulţi dintre consilierii care l-au ajutat pe Obama să câştige în 2008 vorparticipa şi la această campanie. "Această campanie abia începe. Deschidembirourile, despachetăm cutiile şi începem o discuţie cu susţinători ca voi,pentru a ajuta la trasarea drumului nostru către victorie", scria lunidimineaţă pe site-ul Obama pentru America.

Înacest moment, Obama este înmijlocul unei bătălii pentru buget cu republicanii Congresului şi şi-aconcentrat mesajul său în ultimele săptămâni pe reducerea dependenţei SUA depetrolul străin, precum şi pe investiţiile în inovaţie şi educaţie - teme carevor face probabil parte din oferta sa pentru cursa la Casa Albă. În acelaşi timp, Obama a implicat SUA în operaţiunilemilitare din Libia, o decizie controversată, care poate fi speculată derepublicani. O altă problemă care ar putea juca un rol crucial în campanie o reprezintăpresiunile republicanilor asupra democraţilor vizând reducerile drastice decheltuieli pentru a micşora deficitul SUA. Obamaeste de aşteptat să evite campaniile evidente, în timp ce adversarii luipotenţiali, republicanii, vor concura unul împotriva celuilalt. Preşedintele a primit unimpuls vineri, un raport al Departamentului Muncii care arată o uşoară scăderea ratei şomajului din SUA la 8,8%. Îmbunătăţirea economiei este văzută caesenţială pentru speranţele sale de realegere. Sondajelede opinie arată că alegătorii americani sunt împărţiţi. Media pe sondaje relevă că 47,4% dintre americani aprobă performanţelesale în funcţie, în timp ce 46,6% le dezaprobă, dar şi că i-ar bate pepotenţialii rivali republicani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...