2018-10-22 13:01


Oficial ungar: Ungaria va construi un gard dublu pe întregul segment al frontierei cu Serbia

 |  07:07
Oficial ungar: Ungaria va construi un gard dublu pe întregul segment al frontierei cu Serbia

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a declarat, că Ungaria va construi gard dublu pe întregul segment al frontierei cu Serbia, care se va întinde pe o distanţă cu 177 kilometri.

"Este necesar un gard dublu de-a lungul întregii frontiere cu Serbia, pe distanţa de 177 de kilometri. În unele zone ale frontierei există deja gard metalic dublu. Măsura va fi extinsă de-a lungul întregii frontiere, deşi au existat doar câteva tentative de tăiere a gardului", a declarat Janos Lazar, potrivit Mediafax.

Oficialul ungar a ţinut să precizeze că „gardul construit la frontiera cu Serbia este o măsură temporară, luată împotriva migraţiei ilegale şi contrabandei, nu împotriva refugiaţilor politici".

"Premierul Viktor Orban a cerut Ministerului de Interne să se consulte permanent cu autorităţile locale, cu localnicii şi cu organizaţiile civice pe tema centrelor temporare pentru refugiaţi", a completat Janos Lazar.

Guvernul Ungariei a alocat 22,2 miliarde de forinţi (71,8 milioane de euro) pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia şi pentru centre speciale necesare imigranţilor.

De la începutul acestui an, în Ungaria au ajuns peste 110.000 de imigranţi extracomunitari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-13

TAGURI: oficial, ungaria, construieste, gard, dublu, segment, frontiera, serbia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
13 Aug 2015

Cind face si la noi ? Au inceput controale mai tari si amanuntite la granita . Blaga nu mai poate fura .
Random imageUltimele stiri


loading...