2018-12-19 10:03


Olanda propune crearea unei zone “mini-Schengen“

 |  15:28
Olanda propune crearea unei zone  “mini-Schengen“

Guvernul olandez discută la nivel intern și cu statele partenere un plan de a introduce controale ale pașapoartelor la frontierele mai multor state europene occidentale, într-o tentativă de a controla afluxul de migranți și de refugiați, scrie Agerpres.

Ideea de a forma un "mini-Schengen" în cadrul zonei Schengen pare să încalce însă prevederile tratatului care garantează libera circulație între cele 26 de state membre.

Comisia Europeană nu a primit, insa,  propuneri oficiale privind crearea unei zone "mini-Schengen" în cadrul actualului spațiu de liberă circulație.

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a declarat că omologul său olandez a abordat chestiunea într-o discuție cu el, dar a precizat că țara sa nu este de acord cu o astfel de soluție.

Planul olandez este unul diferit față de cel francez de a introduce controale sistematice ale frontierelor în cadrul zonei Schengen, ca o măsură de securitate după atacurile de la Paris de săptămâna trecută.

Această zonă așa-numită "zonă mini-Schengen" ar include Austria, Germania, Belgia, Luxemburg și Olanda, și ar presupune înființarea unor tabere pentru migranți în afara acestor frontiere, scrie într-un articol ziarul De Telegraaf.

Ministrul de externe olandez Bert Koenders a confirmat parțial aceste informații pentru ziar, dar a precizat că sunt luate în calcul și alte măsuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: Olanda, zona, mini, Schengen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...