2017-01-23 02:33


Opoziţia încearcă să facă rost de vize SUA

 |  21:00
Opoziţia încearcă să facă rost de vize SUA

Pleacă sau nu liderii USL în America în primăvara anului viitor? Aceasta e întrebarea la care încearcă să răspundă Opoziţia.

Ape tulburi în PSD după ce s-a aflat că Viorel Hrebenciuc, fostul şef al campaniei electorale a lui Mircea Geoană, a plecat în Statele Unite. Motivele reale ale deplasării lui Hrebenciuc nu se cunosc. Mircea Geoană sugerează că fostul său colaborator direct ar fi plecat pentru a pregăti o vizită politică importantă a liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu la Washington. „Adevărul-adevărat este că s-a folosit un canal lateral care a deranjat, încercându-se prin dl Viorel Hrebenciuc găsirea unei firme de lobby care să intermedieze această vizită, în loc ca liderii naturali ai Opoziţiei să meargă pe uşa din faţă şi să aibă o vizită pe care sunt convins că ar fi putut să o aibă”, spunea zilele trecute Mircea Geoană. Tot el declara ulterior, într-o emisiune tv, că Viorel Hrebenciuc, ca şef al campaniei electorale a PSD la prezindenţialele din 2009, a avut o bună conexiune cu Joel Benenson şi Peter Brodnitz de la firma de consultanţă politică Benenson Strategy Group, pe care a adus-o la Bucureşti ca să lucreze în campania electorală după ce a lucrat, cu succes, pentru candidatul la prezidenţialele din SUA, Barack Obama.

Benenson sau Podesta?

Ziarul “Puterea” a solicitat în mod oficial celor de la Benenson Strategy Group să confirme spusele lui Mircea Geoană potrivit cărora Viorel Hrebenciuc ar fi făcut demersuri la ei pentru obţinerea unor întrevederi la nivel înalt cu oficiali ai administraţiei americane. Oficialii Benenson însă refuză să ofere detalii. Acesta poate să fie şi unul din motivele pentru care Mircea Geoană şi-a schimbat poziţia cu privire la motivele deplasării lui Hrebenciuc în SUA. Surse din anturajul lui Geoană ne-au declarat că vizita pe care o pregătesc Ponta şi Antonescu în SUA, la începutul anului viitor, s-ar efectua prin firma de lobby a lui Tony Podesta, considerat unul dintre cei mai influenţi oameni de la Washington. Surse din anturajul lui Hrebenciuc susţin că acesta ar fi în Statele Unite pentru analize medicale şi că, oricum, relaţiile dintre Ponta şi Hrebenciuc nu sunt tocmai bune. „Gândiţi-vă doar că noul şef de campanie al PSD este Miron Mitrea, care e în conflict direct cu Hrebenciuc”, ne-au spus sursele citate.

Vizita din februarie

Victor Ponta a declarat recent că va efectua, împreună cu Crin Antonescu şi cu Sorin Oprescu, o vizită la Washington şi că aceasta va avea loc în luna februarie. "UE şi SUA trebuie să ştie că viitoarea guvernare, USL, are nişte idei foarte clare, trebuie să ne cunoască şi personal şi trebuie să ştie că vrem să păstrăm parteneriatele strategice pe care România le are cu SUA şi UE", a motivat Ponta.

Reamintim că ziarul „Puterea“ a fost primul ziar care a informat despre încercarea eşuată a liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu de a face împreună cu Mircea Geoană o deplasare în Statele Unite. Geoană a mers singur la Washington în perioada 31 octombrie - 4 noiembrie, iar acesta a fost motivul real pentru care liderii PSD au luat decizia de a-l exclude din partid. Geoană a negat că ar fi ştiut de intenţia celor doi preşedinţi ai USL de a merge în SUA. „Nu am blocat vizita, nu am avut cunostinţă de această intenţie, iar acuzaţiile care transpar din declaraţiile unor colegi de-ai mei – că eu aş fi intervenit ca vizita să nu se facă – sunt pur şi simplu absurde, ridicole şi care m-ar fi discreditat în faţa partenerilor americani”, a spus Geoană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-17

TAGURI: vize sua, opozitia, americaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

0VIDIU STOENESCU
18 Noi 2011

Parca cei doi lideri ai maretei noastre opozitii erau cei care mistocareau cind aveau ocazia, relatia puterii cu marele licurici.La vremuri noi tot noi si bineinteles cu licuriciul cel mare, ca altfel dau in gropi in intunericul in care am intrat,iar usa din fata este deschisa doar pentru cei care sint obisnuiti sa intre prin ea.Nu cred ca se poate folosi prea mult in cazul clasei noastre politice.Repetarea la infinit a tezei ca nu avem alta solutie decit de a sprijini neconditionat actuala opozitie cu toate bubele ei trecute si prezente,a inceput sa ma oboseasca.Pentru mine hotii sint hoti,difera doar valoarea furtului in functie de care se ia si pedeapsa.Restul este o retorica politica paguboasa de la care si usl si pdl nu face rabat si care nu prea mai este credibila la populatie

Adauga un comentariu

Random image