2018-11-17 05:22


Opriți masacrul de la Alep!

 |  17:43
Opriți masacrul de la Alep!

Statele Unite au condamnat sâmbătă loviturile aeriene asupra spitalelor din estul orașului Alep și au cerut Rusiei să pună capăt violențelor, transmite Reuters, preluat de Agerpres. Aceasta în condițiile în care bombardamentele au fost efectuate de aviața regimului Al Assad.

„SUA condamnă în termenii cei mai fermi aceste atacuri oribile contra infrastructurii medicale și lucrătorilor umanitari. Nu există nicio scuză pentru aceste acțiuni groaznice”, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Susan Rice.

Rice a mai cerut Rusiei să adopte măsuri pentru a permite accesul ajutoarelor umanitare la populația în nevoie.

Și Organizația Națiunilor Unite s-a declarat „oripilată” de bombardamentele de la Alep, pe care le-a condamnat în termeni duri. „Națiunile Unite sunt extrem de întristate și oripilate de recenta escaladare a violențelor în mai multe regiuni ale Siriei și fac un apel către toate părțile să înceteze atacurile nediscriminate contra civililor și infrastructurilor civile”, au declarat coordonatorul umanitar al ONU pentru Siria, Ali al-Zaatari, și coordonatorul umanitar regional Kevin Kennedy.

Al-Zaatari și Kennedy au menționat că ONU dispune de un plan pentru a oferi asistență populației sub asediu din Alep, subliniind că este nevoie de stoparea tuturor violențelor de către părțile beligerante.

Cel puțin 27 de civili au murit în bombardamentele efectuate de regimul sirian asupra cartierelor rebele din Alep, în a cincea zi de ofensivă a armatei, a anunțat sâmbătă Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO). „Aproape niciun cartier din estul Alepului nu a fost ocolit de bombardamentele regimului, astăzi”, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Începând de marți, cel puțin 92 de civili au fost uciși în bombardamentele regimului Bashar al-Assad asupra cartierelor din Alep aflate sub controlul forțelor rebele.

Franța: e un „război total”

Șeful diplomației franceze Jean-Marc Ayrault a condamnat duminică bombardamentele asupra Alep și "strategia de război total" a Rusiei și regimului sirian, cerând o acțiune internațională pentru a "opri masacrul" din Siria, relatează AFP.

"Condamn cu cea mai mare forță noile atacuri, bombardamentele și tirurile de artilerie asupra Alep unde trăiesc circa 300.000 de persoane, lipsite de hrană, medicamente și îngrijiri medicale", a afirmat ministrul francez la sfârșitul unei vizite în Qatar.

Jean-Marc Ayrault, care a discutat la Doha cu un oficial al opoziției siriene, Riad Hijab, coordonatorul Înaltului comitet de negocieri (HCN), și-a exprimat îngrijorarea cu privire la intensificarea războiului condus de regimul lui Bashar al-Assad cu sprijinul Rusiei.

Moscova, care acționează în Siria de peste un an pentru a sprijini regimul Assad, nu participă la noile bombardamente asupra zonelor controlate de rebeli din estul Alep. Rusia își concentrează în prezent loviturile aeriene asupra provinciei vecine Idleb (nord-vest), controlată de o alianță de rebeli și jihadiști.

„Este o strategie de război total care nu va conduce decât la divizarea Siriei și la consolidarea în continuare a Statului Islamic. Este vorba despre o eroare strategică”, a declarat Ayrault, cerând „comunității internaționale să reacționeze pentru a opri masacrul. „Este o situație de urgență absolută", a afirmat el, adăugând că Franța va stabili „toate contactele necesare pentru a putea contribui la o inițiativă care să permită oprirea” războiului și relansarea negocierilor de pace.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-20

TAGURI: masacru, alep, lovituri, spital, al assad
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CARACATITA DIPLOMATIEI
20 Noi 2016

DATI-LE ARMAMENT LA NEBUNI DIN LEVANT . SA VEZI CIRC , CU ARMAMENTUL LICURICIULUI SI NEMTALAI CU GASCA SI TARUL PARUSCHI CU FOSTI ALIATI , COLABORATORI . SA TRIMITA FORTE ONU , CU MERCENARI SI SPAHI DE LA NOI . SA MOARA CU ARMELE ALTORA .
Random imageUltimele stiri


loading...