2017-01-19 17:10

EXTERNE


Osama bin Laden nu va mai păşi niciodată pe acest pământ

 |  19:35
Osama bin Laden nu va mai păşi niciodată pe acest pământ
Preşedintele Barack Obama a refuzat miercuripublicarea fotografiilor cu trupul neînsufleţit al liderului Al Qaida, Osama binLaden, pentru a proba uciderea acestuia în operaţiuna de tip comando a forţelorspeciale americane în Pakistan, din raţiuni de securitate, potrivit postului deteleviziune CBS, căruia liderul de la Casa Albă i-a acordat un interviu.

El a recunoscut că nepublicarea fotografiilor ar puteaîncuraja teoreticienii conspiraţiei care susţin că Bin Laden încă trăieşte, dara motivat că imaginile şocante ar fi putut fi folosite pentru incitarea laviolenţă şi ca instrument de propagandă. Obama a decis că riscurile create prindifuzarea acestor imagini depăşesc beneficiile la care ne putem aştepta, aexplicat el pentru postul de televiziune CBS. "Am discutat acest lucru peplan intern şi amintiţi-vă că suntem absolut siguri că era el. Au fost făcuteanalize ADN. Prin urmare, nu există nici o îndoială că l-am ucis pe Osama binLaden", a afirmat Obama, potrivit unui rezumat al interviului difuzat deteleviziune. Totodată, preşedintele SUAa dat asigurări că Bin Laden e mort. "Nu există nici o îndoialăasupra faptului că Bin Laden este mort. Nu există cu siguranţă nici o îndoialăîn rândul membrilor al-Qaida cu privire la moartea sa. Iar noi nu credem că ofotografie în sine poate face diferenţa" a argumentat Obama. "Vor fipersoane care vor nega acest lucru. Adevărul este că Bin Laden nu va mai păşiniciodată pe acest pământ". Preşedintele a mai punctat că a discutat această chestiune cu echipa sa,inclusiv cu secretarul Apărării,Robert Gates, şi secretarul de stat, Hillary Clinton, şi că sunt de acord cudecizia.

Anterior, încursul zilei de miercuri, şeful Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor,republicanul Mike Rogers, afirmase că a văzut una dintre fotografii şi adeclarat că nu vrea ca imaginile înspăimântătoare să fie publicate, precizândcă ele vor spori îngrijorările privind securitatea soldaţilor americanistaţionaţi în străinătate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image