2018-10-22 14:03


Osama mort, rămâne la secret

 |  18:50
Osama mort, rămâne la secret

Cele 52 de documente grafice, fotografii şi imagini ale cadavrului lui Osama bin Laden deţinute de CIA vor rămâne în continuare un secret de stat la care vor avea acces doar câţiva oficiali şi congresmeni. Un judecător a respins cererea de publicare a imaginilor făcută de Judicial Watch, un grup conservator care face plângeri în justiţie pentru a obţine informaţia clasificată a Administraţiei Obama.

”O imagine poate să valoreze mai mult decât o mie de cuvinte... Dar în acest caz, descrierile verbale despre moartea şi îngroparea lui Osama bin Laden trebuie să fie suficiente”, a spus judecătorul districtului Washington D.C. James Boasberg. John Bennett, directorul serviciului naţional de operaţiuni sub acoperire al CIA, declarase anul trecut că fotografiile şi imaginile video ale cadavrului lui Bin Laden sunt “destul de grafice, înfăţiţând rana mortală de pe capul lui Bin Laden şi alte imagini similare îngrozitoare ale corpului său”, iar că publicarea lor reprezintă un risc de securitate.

Administraţia de la Washington a explicat că a aruncat cadavrul în mare pentru a rezolva rapid problema îngropării teroristului saudit, respectând ritul islamic al înhumării trupului la 24 de ore după deces, şi a evita ca mormântul lui să devină loc de pelerinaj pentru extremişti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...