2019-01-23 06:18


Papa deplânge imigranţii înecaţi în Mediterana. Prima vizită oficială a Suveranului Pontif în afara Vaticanului

 |  19:04
Papa deplânge imigranţii înecaţi în Mediterana. Prima vizită oficială a Suveranului Pontif în afara Vaticanului

Papa Francisc a mers luni la Lampedusa, în prima vizită oficială în afara Romei, pentru a "deplânge" sutele de nord-africani înecaţi în Mediterana încercând să emigreze în UE. În plus, Suveranul Pontif a fost pe cheiul portului, unde ajung refugiaţii veniţi din zone defavorizate sau devastate de conflicte.

Şeful Bisericii Catolice a aruncat o coroană de flori în mare şi a susţinut o mesă în omagiul victimelor, purtând o cruce din rămăşiţele ambarcaţiunilor folosite de către migranţi. Secretarul său, părintele Alfred Xuereb, a afirmat că Papa se duce la Lampedusa "pentru a deplânge morţii”. Mesa va fi celebrată pe micul stadion local, în care au fost adăpostiţi într-un anumit moment imigranţii. Intenţia Papei este de a sensibiliza opinia publică faţă de soarta a mii de migranţi şi să încurajeze ţările de primire să le furnizeze protecţie şi drepturi.

Circa 50 de imigranţi, inclusiv de religie musulmană, s-au întâlnit cu Papa argentinian. "Restul Italiei şi Europa trebuie să ne ajute", a cerut Giusi Nicolini, primar de stânga la Lampedusa, referindu-se la afluxul de migranţi şi refugiaţi.

Totodată, Papa s-a întâlnit cu populaţia locală, care nu a refuzat vreodată să-i ajute pe imigranţii epuizaţi, un locuitor punându-şi la dispoziţiei maşina sa, un Fiat decapotabil, pentru a servi ca "papamobil". Vaticanul a refuzat ca Suveranul Pontif să fie însoţit în această vizită de către reprezentanţi politici, inclusiv ministrul de Interne. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08

TAGURI: Papa, Francisc, Papa Francisc, migranţi, Lampedusa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...