2018-10-16 15:38


Papa Francisc îi CRITICĂ pe oficialii americani: „Mi-a fost rușine când am auzit NUMELE!”. La ce anume se referă Suveranul Pontif

 |  22:19
Papa Francisc îi CRITICĂ pe oficialii americani: „Mi-a fost rușine când am auzit NUMELE!”. La ce anume se referă Suveranul Pontif

Sâmbătă, Papa Francisc a criticat denumirea de "Mamă a Tuturor Bombelor" pentru cea mai mare bombă nenucleară a armatei SUA, spunând că nu ar trebui utilizat cuvântul "mamă" ca referire la o armă mortală, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Aviația americană a aruncat o astfel de bombă, intitulată oficial GBU-43 Massive Ordnance Air Blast (MOAB), asupra unor presupuși luptători ai grupării Stat Islamic în estul Afganistanului luna trecută. Porecla a fost utilizată pe scară largă în briefinguri și în informările oficiale asupra atacului.

"Mi-a fost rușine când am auzit numele", a spus Papa Francisc, sâmbătă, la o audiență de studenți. "O mamă dă viață și aceasta dă moarte, iar noi numim acest dispozitiv o mamă. Ce se întâmplă?", a întrebat Suveranul Pontif.

Papa Francisc urmează să se întâlnească pe 24 mai cu președintele american Donald Trump, într-o întrevedere potențial incomodă date fiind pozițiile lor contrare privind imigrația, refugiații și schimbările climatice, menționează Reuters.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-06

TAGURI: papa francisc, mama, bomba, nume, suveranul pontif, trump, american
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...