2018-12-10 02:03


Papa Francisc se simte la fel de păcătos ca deținuții: Nu mă simt mai bun decât ei

 |  07:34
Papa Francisc se simte la fel de păcătos ca deținuții: Nu mă simt mai bun decât ei

Papa Francisc a afirmat că se simte la fel de păcătos ca deținuții condamnați la închisoare şi că mereu şi-a pus întrebarea de ce nu se află şi el după gratii, informează telegraph.co.uk, citat de b1.ro.

În prima sa carte, Suveranul Pontif vorbeşte despre provocări ca divorţ, sexualitate şi corupţie.

"Papa este un om care are nevoie de mila lui Dumnezeu", a subliniat Papa Francisc în prima sa carte de interviuri, intitulată "Numele lui Dumnezeu este milă".

"Am fost întotdeauna foarte atașat de ei (prizonieri n.r.), doar pentru că sunt conștient că eu trebuie să fiu un păcătos. De fiecare dată când am trecut pragul unei închisori, m-am întrebat întotdeauna: de ce ei și nu eu? Ar trebui să fiu aici, aș merita să fiu aici. Căderile lor ar fi putut fi ale mele, nu mă simt mai bun decât cei care se află în fața mea", a precizat Papa Francisc.

Suveranul Pontif explică faptul că biserica, deşi condamnă păcatul pentru că trebuie să spună adevărul, ea îl îmbrățișează pe păcătosul care se recunoaște astfel.

„Rușinea este un har: atunci când simțim mila lui Dumnezeu, suntem rușinați de noi înșine. În ciuda vieții noastre trăite în suferință și păcat, Dumnezeu ne rămâne credincios și ne ridică", a afirmat Papa Francisc. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-11

TAGURI: papa francisc, simte, pacatos, detinut, bun
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...