2019-01-17 01:05


Parada militară de Ziua Naţională a Franţei a fost deschisă de trupe din Mali

 |  13:46
Parada militară de Ziua Naţională a Franţei a fost deschisă de trupe din Mali

Parada militară de Ziua Naţională a Franţei, deschisă în acest an de trupele din Mali, a început duminică dimineaţa pe celebra arteră Champs Elysées, din Paris, sub un cer însorit şi în prezenţa unei mulţimi numeroase, relatează AFP.

Ceremonia de Ziua Naţională a Franţei, care a început la scurt timp după 08.00 GMT, va fi urmată de un interviu televizat acordat de preşedintele François Hollande, care va încerca să liniştească temerile francezilor pesimişti din cauza problemelor economice. Hollande va respecta tradiţia acordării acestui interviu de la Palatul Elysée, urmând să prezinte starea naţiunii după primele 14 luni de mandat.

La bordul unui vehicul de comandă, preşedintele a trecut în revistă trupele începând de la Arcul de Triumf şi continuând pe bulevardul Champs Elysées. Pe drumul său, au putut fi auzite huiduieli şi fluierături din partea adversarilor căsătoriilor gay.

Cei 60 de soldaţi din Mali prezenţi la paradă au fost urmaţi de un detaşament al Minusma, forţa ONU, cu o componentă africană puternică şi care a preluat mandatul la începutul lunii iulie în Mali.

Acest contingent a fost urmat de un detaşament de soldaţi francezi care au format coloana vertebrală a operaţiunii Serval.

Un detaşament croat - invitat de onoare, la două săptâmâni după aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană - a mărşăluit de asemenea pe celebrele artere pariziene sub privirile preşedintelui Ivo Josipovic, prezent la paradă, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-14

TAGURI: parada, militara, ziua, nationala, franta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GHILA
17 Iul 2014

Random imageUltimele stiri

loading...