2019-04-25 23:06


PARISUL, din nou câmp de luptă între VESTELE GALBENE și forțele de ordine

 |  17:49
PARISUL, din nou câmp de luptă între VESTELE GALBENE și forțele de ordine

Primele ciocniri au avut loc sâmbătă după-amiază la Paris între forţele de ordine şi "vestele galbene" care au demonstrat până în acel moment paşnic, în cel de-al optulea week-end de mobilizare, relatează AFP preluată de Agerpres.

Pe malurile Senei, în apropierea primăriei Parisului, protestatarii au aruncat cu sticle şi pietre în forţele de ordine care au ripostat cu gaze lacrimogene. După un marş paşnic pe Champs-Elysees, "vestele galbene" s-au îndreptat spre primăria Parisului de unde urmau să meargă spre sediul Adunării Naţionale a Franţei. Ciocnirile cu forţele de ordine au încetinit marşul protestatarilor, a remarcat un jurnalist AFP. Totuşi, protestatarii au început să traverseze în linişte Sena pentru a ajunge în cartierul Saint-Michel şi pentru a se îndrepta spre Palatul Bourbon, sediul Adunării Naţionale. Poliţia a folosit de asemenea gaze lacrimogene în oraşele Beauvais şi Montpellier, a informat FranceInfo. Până acum nu au fost făcute publice estimări oficiale în legătură cu numărul participanţilor la protestele de sâmbătă ale "vestelor galbene" din Paris şi alte oraşe din Franţa. În primul week-end de proteste al "vestelor galbene", la mijlocul lunii noiembrie, peste 280.000 de persoane au ieşit pe străzi şi au blocat drumuri în Franţa. Începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, manifestaţiile s-au transformat într-o mişcare de contestare a preşedintelui Emmanuel Macron şi au fost marcate de arestări masive - unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism şi intervenţii ale forţelor de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-05

TAGURI: paris, veste galbene, lupta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
05 Ian 2019

Pazea johanes ,ca venim si la tine!Cine te va apara?Cred ca vei fi aparat de cretinul ala fugit in Suedia si care avea predilectie spre muie Sau poate DIDE,Sau Angy Serban ,ca jandarmii te ,,iubesc enorm ,,MUIE !
DISTRUGETI LUMEA
05 Ian 2019

SE APROPIE DESFINTAREA COMUNITATI EUROPENE , A MONEDEI EURO SI HOTILOR DIN BANCILE JEFUITOARE . NU MAI SUPORTA RESTRICTIILE GLOBALIZARII , SCLAVILOR MODERNI LA BANCI SI DICTATURI MASONILOR BANCHERI HRAPARETI . VINE REPETITIA CUTITELOR LUNGII , ANILOR 1933 .
Random imageUltimele stiri


STARBAG