2019-05-20 22:42


Parlamentul CATALAN suspendă şedinţa de alegere a preşedintelui executivului! Singurul candidat a fost ARESTAT

 |  16:08
Parlamentul CATALAN suspendă şedinţa de alegere a preşedintelui executivului! Singurul candidat a fost ARESTAT

Parlamentul regional al Cataloniei a anulat sâmbătă desfăşurarea votului pentru alegerea preşedintelui executivului regional catalan, după ce Jordi Turull, cel care candida pentru acest post, a fost arestat vineri de justiţia spaniolă pentru implicarea sa în tentativa de secesiune a Cataloniei.

Preşedintele parlamentului catalan, Roger Torrent, a suspendat şedinţa, acuzând că 'ingerinţele' puterilor statului împiedică respectarea voinţei exprimate de populaţia catalană pentru alegerea unui nou preşedinte al executivului, după ce precedentul executiv al lui Carles Puigdemont a fost destituit de autorităţile de la Madrid, care au convocat alegeri anticipate în Catalonia în urma cărora partidele separatiste şi-au menţinut majoritatea în legislativul regional, scrie Agerpres.

Votul ce urma să se desfăşoare sâmbătă în legislativul catalan ar fi fost a doua rundă, după ce la prima rundă Jordi Turull a obţinut numai 64 de voturi din cele 68 necesare. El a fost convocat vineri în faţa Curţii Supreme de la Madrid, unde judecătorul Pablo Llarena a decis să-l plaseze în arest preventiv, împreună cu alţi patru lideri separatişti catalani. Acelaşi judecător a cerut de asemenea arestarea a încă patru politicieni catalani care au fugit din ţară pentru a nu ajunge în detenţie, printre ei fiind şi fostul preşedinte al executivului catalan, Carles Puigdemont.

Acesta din urmă s-a stabilit în Belgia, dar acum se află într-o vizită în Finlanda. Autorităţile din această ţară au confirmat că au primit din partea Spaniei o solicitare să-l aresteze pe Puigdemont, cererea fiind în prezent examinată de un procuror finlandez.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-24

TAGURI: parlamentul catalan, preşedinte executiv, candidat, arestat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
24 Mar 2018

imi lace cum joaca spaniolii, aviz kelemen hunor...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Mar 2018

@LEVST vrei sa spui aviz PIZDEN-BERG..ptr ca toti astia hunor,puigdemont sunt marionetele lor...e la mintea cocosului,fuge in Belgia...si se cazeaza la hotelul piZDEN-BERG in OOSTERBEK....ha ha ha stupid people
Random imageUltimele stiri


STARBAG