2019-03-19 08:03


Patrule NATO împotriva traficanților de refugiați. Alianța se implică în diminuarea fluxului de imigranți

 |  18:19
Patrule NATO împotriva traficanților de refugiați. Alianța se implică în diminuarea fluxului de imigranți

La solicitarea Germaniei, Turciei și Greciei, Alianţa Nord-Atlantică este de acord să efectueze misiuni de patrulare în Marea Egee, scopul acestora fiind descurajarea traficanților care organizează transportul imigranților de pe țărmul turc pe cel grec, pentru a ajunge în Europa, a anunțat joi secretarul american al Apărării Ashton Carter, citat de BBC News online.

Ideea acestei solicitări din partea Germaniei, Turciei și Greciei, state membre NATO, a apărut la întâlnirea pe care cancelarul german Angela Merkel a avut-o cu premierul turc Ahmet Davutoglu, în urmă cu câteva zile.

Carter a făcut acest anunţ la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre ale Alianţei care are loc la Bruxelles.

Această misiune urmează să fie planificată de către autorităţile militare NATO, a precizat Carter.

Comitetul Militar NATO va analiza recomandările prezentate şi le va supune ulterior Consiliului Nord-Atlantic, organismul de decizie al Alianţei.

„NATO şi toate părţile aflate la masă în această dimineaţă au anunţat voinţa NATO de a susţine şi participa la această operaţiune”, a declarat el, citat de AFP, la finalul reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO, la Bruxelles.

Secretarul american a declarat într-o conferinţă de presă că vizarea "sindicatului criminal care-i explotează pe aceşti sărmani oameni" va avea cel mai puternic impact umanitar.

„Există, în prezent, un sindicat criminal care-i exploatează pe aceşti sărmani oameni", a spus Carter, citat de AP.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a anunţat miercuri, într-o vizită la Haga, că a convenit împreună cu premierul olandez Mark Rutte să coopereze cu NATO şi Agenţia europeană pentru protecţia frontierelor externe Frontex în lupta "împotriva traficanţilor de persoane care exploatează refugiaţi sirieni şi pavează calea morţii acestora pe mare”, informează Mediafax.

Aproximativ 75.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit de la începutul anului pe mare, în Grecia, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-11

TAGURI: patrule nato, traficanti, refugiati, flux, imigranti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...