2019-02-23 20:01


PENTAGONUL îl avertizează dur pe dictatorul nord-coreean

 |  08:39
PENTAGONUL îl avertizează dur pe dictatorul nord-coreean

Şeful Pentagonului, James Mattis, a declarat joi noaptea că va exista un răspuns ”eficient şi copleşitor” din partea aliaţilor, dacă vreun atac nuclear este lansat de către regimul nord-coreean.

”Orice atac asupra americanilor sau a aliaţilor noştri va fi învins, iar orice utilizare a unor arme nucleare va fi întâmpinată de un răspuns eficient şi copleşitor”, a declarat şeful Pentagonului în urma unei întâlniri cu ministrul sud-coreean al Apărării, Han Min-koo, potrivit news.ro, care citeaza BBC.

Regimul nord-coreean a testat în mod regulat rachete balistice sau bombe nucleare, iar retorica agresivă a alarmat întreaga regiune.

Statele Unite menţin în continuare, ca urmare a acordului de apărare postbelică,  o prezenţă militară ridicată în Coreea de Sud şi Japonia.

Preşedintele Donald Trump a declarat anterior că vrea ca cele două ţări asiatice să plătească mai mult pentru desfăşurarea de trupe militare americane.

Regimul nord-coreean a detonat două bombe nucleare şi a lansat numeroase rachete în ultimul an, în încercarea de a dezvolta focoase nucleare capabile să lovească continentul nord-american.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-03

TAGURI: pentagon, dictator, nord-coreean, atac nuclear
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...