2018-12-15 10:01


Pentagonul, lovit în plex de noile reduceri bugetare din SUA

 |  18:03
Pentagonul, lovit în plex de noile reduceri bugetare din SUA
Preşedintele Statelor Unite, BarackObama, a dispus că lupta contra deficitului bugetar nu trebuie să neglijezenici un sector, opunându-se în acelaşi timp abordării adversarilor săirepublicani, mai ales asupra refuzului oricărei creşteri de impozite pentru ceimai bogaţi. Astfel, Obama a cerut şi o nouă reducere a cheltuielilor dindomeniul apărării, cu 400 miliarde de dolari în următorii 12 ani, ceea ce vaduce la reducerea capacităţii militare a SUA, a avertizat Pentagonul, ceintenţionează să prezinte liderului de la Casa Albă o serie de soluţii.

"Nutrebuie numai să eliminăm pierderile şi să îmbunătăţim eficienţa, ci şi săfacem o revizuire fundamentală a misiunilor, capacităţilor Americii şi roluluinostru într-o lume în schimbare. Intenţionez să lucrez cu secretarul Gates şicu şefii de stat major pentru această revizuire şi voi lua decizii exacte înlegătură cu cheltuielile după aceea", a spus Obama, care, în acelaşi timp,l-a elogiat pe secretarul Apărării, Robert Gates. Cu toate acestea, potrivitPentagonului, eventualele noi reduceri importante ale cheltuielilor dindomeniul apărării nu pot fi făcute fără reducerea structurii forţei şicapacităţii militare. Secretarul Apărării, Robert Gates, a aflat abia marţi deproiectele Casei Albe privind reducerea bugetului Apărării şi nu a făcutdeclaraţii publice. El îi avertizase deja în februarie pe membriiCongresului că o reducere importantă a bugetului Pentagonului ar risca săslăbească armata şi a cerut să nu se facă reduceri ale bugetuluiapărării bazându-se pe sume fixe, ci pe realităţile strategice şi operaţionale alelumii.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell, adeclarat că reducerile de cheltuieli vor afecta bugetul de bază alDepartamentului Apărării, ce este în prezent de 553 miliarde de dolari pe an. Ţinândcont de rata actuală a cheltuielilor, va fi nevoie de reduceri de circa 6,5% pean. Reducerile nu vor afecta finanţarea războaielor în curs de desfăşurare.Însă vor avea un impact real asupra capacităţii de apărare a SUA şi vor fianalizate atent în timpul revizuirii cerute de preşedinte, a avertizat Morrell,care a adăugat că revizuirea ameninţărilor şi capacităţilor nu va fi finalizatăla timp pentru a afecta următoarea dezbatere privind bugetul pentru 2012. Oricereduceri bazate pe strategie vor fi incluse în propunerea preşedintelui pentrubugetul din 2013.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...