2019-03-23 06:41


Peste 6.000 de camioane, BLOCATE între Grecia şi Bulgaria

 |  11:58
Peste 6.000 de camioane, BLOCATE între Grecia şi Bulgaria

Peste 6000 de camioane sunt blocate, duminică dimineaţa, la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia, în partea elenă, maşinile ajungând până la Serres, oraş situat la peste 40 de kilometri de graniţă.

Autorităţile bulgare au încercat să discute cu agricultorii greci despre deblocarea vămii, dar partea elenă a trimis la negocieri doar câţiva fermieri care au transmis că nu renunţă la proteste, transmite digi24.ro

Ivaylo Moskovski, ministrul bulgar al Transporturilor, a declarat că este profund şocat.

„Am epuizat totul. Ce mai putem să negociem? Îşi bat joc de noi. Sunt profund şocat. O asemenea ruşine şi bătaie de joc la adresa Bulgariei nu am mai văzut. Dacă este nevoie, voi sta aici cu oamenii, deja mi-am luat bagajele”, a precizat acesta.

În condiţiile în care discuţiile au eşuat, Uniunea Transportatorilor din Bulgaria a anunţat că înăspreşte blocada. De asemenea, şoferii bulgari sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile greceşti le-au dat doar un pachet de biscuiţi şi o sticlă de apă minerală.

Biser Mihaylov, guvernatorul regiunii Blagoevgrad, a declarat că „situaţia rămâne aceeaşi”.

„Dacă transportatorii decid să continue blocada, atunci trebuie să asigure mâncare şi apă şoferilor”, a completat acesta.

Fermierii greci au început să blocheze drumurile din nordul ţării pentru a protesta faţă de măsurile luate de guvern. La polul opus, transportatorii bulgari au precizat că acţiunea de protest le-a dat peste cap programul, motiv pentru care au blocat toate punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-21
Citeste si:
MAE: Situaţia actualizată a blocajelor rutiere şi a punctelor de frontieră din Grecia
Alertă de călătorie MAE: Punctele de frontieră dintre Bulgaria și Grecia, BLOCATE în totalitate

TAGURI: peste, 6000, camion, blocat, grecia, bulgaria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...