2018-12-12 09:34


Petro Poroşenko: Ucraina se află într-un război real cu Rusia. Ucrinenii trebuie să se pregătească pentru o ofensivă rusească

 |  10:21
Petro Poroşenko: Ucraina se află într-un război real cu Rusia. Ucrinenii trebuie să se pregătească pentru o ofensivă rusească

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat, într-un interviu pentru BBC News online, că Ucraina se află în prezent într-un "război real” cu Rusia şi este necesar ca ucrainenii să se pregătească pentru o ofensivă rusească.

Petro Poroşenko i-a spus însă lui Fergal Keane de la BBC că nu are altă opţiune decât să negocieze cu Putin.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul acestui conflict armat, în aprilie 2014.

Rebelii proruşi au cucerit porţiuni semnificative în regiune, inclusiv nodul feroviar Debalţeve. Ei au negat că au primit ajutor din partea Moscovei.

"Am să vă spun absolut clar că aceasta nu este o luptă cu separatişti susţinuţi de ruşi, este un război real cu Rusia. Faptul că am capturat soldaţi din cadrul forţelor speciale ruse (este) o dovadă puternică a acestui lucru. Trebuie să fim pregătiţi", a precizat Petro Poroşenko.

Fiind întrebat dacă se teme de o ofensivă a Rusiei în timpul verii, preşedintele Petro Poroşenko a spus că nu se teme de nimic.

"Cred că ei pregătesc o ofensivă, cred că trebuie să fim pregătiţi şi cred că nu le dăm nici cea mai mică şansă a unei provocări", a afirmat preşedintele ucrainean, adăugând că "asta va fi în totalitate responsabilitatea lor".

Petro Poroşenko a mai declarat că, în pofida faptului că nu are încredere în Putin, nu are altă opţiune decât diplomaţia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-20

TAGURI: petro, porosenko, ucraina, afla, razboi, real, rusia, ucrainean, trebuie, pregateste, ofensiva, ruseasca
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...