2019-03-27 03:36


Phenianul îşi scoate rachetele pentru paradă militară

 |  15:18
Phenianul îşi scoate rachetele pentru paradă militară

Regimul comunist nord coreean se pregăteşte pentru a marca 'Ziua victoriei'(27 iulie), odată cu împlinirea a 60 de ani de la încheierea războiului din Coreea. Acesta este un bun prilej de a-şi plimba rachetele cu încărcătură nucleară.

Mai mult de 10.000 de militari nord-coreeni fac repetiţii pentru această paradă pe aeroportul Mirim, în apropiere de Phenian, confirm supravegherii prin satelit. Rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune au fost, de asemenea, instalate pe lansatoare, însă Ministerul sud-coreean al Apărării a refuzat să confirme această informaţie. Experţii sud-coreeni urmăresc cu atenţie aceste pregătiri, aşteptând să vadă dacă Phenianul va prezenta şi rachete care poartă încărcătură nucleară.

În urma celui de-al treilea test nuclear la 12 februarie a.c., Coreea de Nord a indicat că a 'utilizat un dispozitiv miniaturizat şi mai uşor' pentru a putea fi fixat pe ogiva unei rachete cu rază lungă de acţiune. Conflictul din Coreea s-a încheiat la 27 iulie 1953 cu un armistiţiu, fără un tratat de pace. Astfel cele două Corei rămân tehnic în război. Războiul a rupt peninsula între 1950 şi 1953, făcând, potrivit estimărilor, între două şi patru milioane de morţi, şi a condus la crearea unei zone tampon la frontiera cea mai militarizată din lume. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-12
Citeste si:
PENINSULA COREEA: Phenianul dă vina pe Seul
SCENARII: Manevrele Phenianului
SUA nu cred că Phenianul are capacitatea de a lansa o rachetă nucleară

TAGURI: Phenian, rachete, paradă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...