2019-02-19 02:47


Pod prăbuşit în Genova: DOI ROMÂNI, confirmaţi printre VICTIME. Iohannis transmite condoleanţe

 |  13:30
Pod prăbuşit în Genova: DOI ROMÂNI, confirmaţi printre VICTIME. Iohannis transmite condoleanţe

Doi cetăţeni români a fost identificaţi printre persoanele decedate în urma prăbuşirii marţi a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, precizează MAE, care adaugă că, având în vedere gravitatea incidentului, operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare. Preledintele Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe.

Doi români şi-au pierdut viaţa ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Primul cetăţean român care a murit în urma prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi este Marian Roșca, în vârstă de 36 ani, din localitatea Curtișoara, Gorj. Bărbatul se afla pe podul din Genova, Italia, atunci când acesta s-a prăbușit. Numeroase maşini mici, dar şi camioane cu gabarit depăşit au căzut în gol. Catastrofa s-a petrecut în toiul unei furtuni, teribile. Acelaşi pod este folosit de foarte mulţi români care merg în vacanţă între Italia şi Franţa.

Gorjeanul Marian Roșca plecase de mai mulți ani din România în Franța pentru un trai mai bun. Acesta nu era căsătorit și nu avea copii.

"O echipă consulară mobilă, condusă de şeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda asistenţă consulară. Conform datelor preliminare obţinute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la faţa locului, printre persoanele decedate a fost identificat şi un cetăţean român", anunţă MAE.

Miercuri la prânz, MAE a anunţat că încă un cetăţean român se află prinde persoanele decedate în Geneva.

"În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la fața locului, un alt cetățean român, cu dublă cetățenie, a fost identificat printre persoanele decedate.

Preşedintele Iohannis, mesaj de condoleanţe

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe adresat atât familiilor celor doi români decedaţi, câtşi preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella.

"Preşedintele Klaus Iohannis este profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs marți, 14 august a.c., în apropiere de Genova, în urma căruia s-au înregistrat zeci de victime, printre care doi cetățeni români.

Președintele Klaus Iohannis este alături de familiile cetățenilor români decedați în Genova, precum și de familiile îndurerate ale tuturor celor care și-au pierdut viața și urează însănătoșire grabnică celor răniți.

De asemenea, Președintele României transmite condoleanțe Președintelui Republicii Italiene, domnul Sergio Mattarella, și autorităților italiene. Președintele Klaus Iohannis și întregul popor român sunt solidari cu Italia și poporul italian în aceste momente grele", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Echipa consulară mobilă își continuă activitatea de asistență și menține în permanență legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităților locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Operațiunile complexe de salvare și de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare.

Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, acordând asistența consulară necesară în astfel de situații, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurior neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces", precizează MAE.

Sursa citată arată că echipa consulară mobilă îşi va continua activitatea de asistenţă pe tot parcursul nopţii şi va menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor tragicului incident produs în Genova, soldat cu decesul a numeroase persoane, şi le doreşte celor răniţi însănătoşire grabnică.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

"Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces", mai arată MAE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-15

TAGURI: pod prabusit, genova, romani, victime,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...