2019-05-20 02:34


UPDATE. ALERTĂ. Poliţia franceză a REŢINUT sâmbătă dimineaţă, preventiv, 481 de protestatari

 |  11:33
UPDATE. ALERTĂ. Poliţia franceză a REŢINUT sâmbătă dimineaţă, preventiv, 481 de protestatari

Poliţia franceză a reţinut sâmbătă dimineaţă, 320 persoane, în Paris, sâmbătă, când se aşteaptă noi proteste de amploare ale „vestelor galbene”.

UPDATE 12.45. Un număr de 481 de persoane au fost reţinute şi chestionate sâmbătă de poliţie, în Paris, iar 211 se află în custodie, potrivit celor mai recente cifre anunţate de guvernul francez. Prim-ministrul Edouard Philippe a apreciat intervenţia forţelor de ordine drept una remarcabilă. Franţa este în alertă roşie, iar Parisul a început să se baricadeze din nou înainte de manifestaţii ale ”vestelor galbene” sâmbătă - o criză socială şi politică ce zguduie ţara.

În jurul orei locale 09.00, protestatarii s-au adunat la Arcul de Triumf din capitala franceză. Potrivit canalului BFMTV, numărul total al arestărilor a ajuns la această oră la 320, pentru a fi prevenite violenţele. Sâmbăta trecută, la aceeaşi oră, doar şase persoane erau reţinute. Autorităţile au luat măsuri importante de securitate, temându-se că protestele vor deveni violente pentru al doilea weekend consecutiv. 

Manifestaţiile anti-guvernamentale ale „vestelor galbene” de astăzi - numite „Actul patru” - au făcut ca unele staţii de metrou, Turnul Eiffel, muzeul Luvru şi mai multe magazine mari să fie închise, la fel şi numeroase restaurante.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-08
Citeste si:
Avertismentul MAE pentru românii care călătoresc în FRANŢA

TAGURI: politie franceza, retinut preventiv, protestatari, veste galbene
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALINIEREA STELELOR
08 Dec 2018

SAU SATURAT DE COMUNITATEA SOCIALISTA EUROPEANA SI RIVALITATEA CU GERMANIA . DESFINTAREA EURO SI INVAZIA ARABOILOR - AFRICANI
Random imageUltimele stiri


STARBAG