2019-01-21 22:47


Politicianul francez Gilles Bourdouleix încearcă să îl justifice pe Hitler

 |  19:59
Politicianul francez Gilles Bourdouleix încearcă să îl justifice pe Hitler

Gilles Bourdouleix, viceprimar al localităţii Cholet din vestul Franţei, a declarat că Adolf Hitler "nu a putut omorî suficienţi romi nomazi", potrivit publicaţiei Le Courrier de l'Ouest, citată de Mediafax. Mai mult, politicianul francez a subliniat că a afirmat de fapt: "dacă eu aş fi fost Hitler, ar fi fost morţi".

"Pe fondul saluturilor naziste şi acuzaţiilor de rasism, Gilles Bourdouleix a răspuns provocărilor declarând: «Hitler nu a putut omorî suficienţi nomazi», potrivit scursei citate. În plus, declaraţiile oficialului local au fost înregistrate. În replică, Jean-Louis Borloo, liderul partidului de dreapta UDI din care face parte viceprimarul, a condamnat vehement această atitudine.

Bourdouleix a explicat că declaraţiile sale au fost interpretate greşit, precizând că a declarat de fapt: "Dacă eu aş fi fost Hitler, ar fi fost morţi", în timp ce nomazii i-ar fi adresat salutul nazist. Politicianul a avertizat că va da în judecată cotidianul Le Courrier de l'Ouest, pe care îl acuză de calomnie. Acesta afirmaţii au fost făcute în contextul în care aproximativ 150 de caravane de nomazi s-au instalat duminică pe un teren agricol aparţinând localităţii Cholet, situaţie care a atras reacţia dură a viceprimarului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: Gilles, Bourdouleix, Hitler, nomazi, viceprimar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...