2018-10-19 02:27


Polonia acuză. Berlinul, mai preocupat de interesele Rusiei

 |  19:47
Polonia acuză. Berlinul, mai preocupat de interesele Rusiei

Autoritățile Germaniei se preocupă mai mult de interesele rusești, în detrimentul securității în Europa Centrală și de Est, a declarat ministrul de externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, într-un interviu publicat marți de Berliner Zeitung.

“Polonia a aderat la NATO în 1999, însă până la această oră pe teritoriul Poloniei și al Europei Centrale nu sunt amplasate niciun fel de trupe ale Alianței. Acest lucru se întâmplă pentru că Germania se preocupă mai mult de interesele Rusiei, decât de securitatea Europei Centrale”, a spus șeful diplomației poloneze.

În același interviu, Waszczykowski a explicat de ce Polonia se opune construcției gazoductului “Nord Stream-2”. “Suntem șocați de ceea ce se întâmplă. Am atenționat de ani buni că 'Nord Stream' este un proiect strict politic, ca (Rusia) să ocolească Europa Centrală și să aibă posibilitatea de șantaj. Am explicat acest lucru Germaniei, însă partea germană comite aceleași greșeli și încearcă să ne convingă că acesta nu este un gazoduct politic, ci un proiect al unor oameni de afaceri privați. Nu ne-am născut ieri și înțelegem că pe de o parte (în acest proiect) se află Rusia, iar pe de altă parte — marile concerne, care dictează politica statului (german)”, a afirmat ministrul de externe al Poloniei.

Președintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, și-a exprimat din nou marți “îngrijorările” privind situația din Polonia după venirea la putere a guvernului conservator, afirmații care au stârnit furia Varșoviei. "Este extrem de surprinzător că la câteva zile după intrarea în funcție a guvernului, sunt luate într-un astfel de mod măsuri împotriva celei mai înalte instituții juridice", a declarat Schulz într-un interviu pentru AFP, făcând referire la încercarea partidului aflat la putere, Lege și Justiție (PiS, conservatori populiști), să numească judecători apropiați de pozițiile sale în cadrul Tribunalului Constituțional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-15

TAGURI: germania, polonia, rusia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AGRICULTORUL FERICIT
15 Dec 2015

In 1939 Polonia a fost "fericita" beneficiara a Pactului Ribentropp Molotov, in urma caruia am pierdut si noi Basarabia si Bucovina de Nord. Polonezii, mai demni decat noi, n-au uitat si se comporta demn si cu spirit national. Au intrat in UE ca membrii egali, nu pe usa din dos ca noi.
ISTORIA SE RAZBUNA
15 Dec 2015

Este adevarat cu tradarea Ribentropp - Molotov , dar si ei 200 - 300 ani au venit si tradat - acaparat , pe la vecini lor . Inclusiv la noi in tara .
SUCA
16 Dec 2015

Da, dar acum 5000 de ani cum a fost?
Random imageUltimele stiri

Bătălia Taxelor la Ploiești Acum 10 ore | (0)
Social


loading...