2018-11-18 08:36


Portugalia: Preşedintele Cavaco Silva sprijină guvernul pentru ieşirea ţării din criză

 |  08:44
Portugalia: Preşedintele Cavaco Silva sprijină guvernul pentru ieşirea ţării din criză

Preşedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, a acordat duminică sprijinul său coaliţiei de dreapta, aflată la putere, pentru a depăşi criza guvernamentală ce zguduie această ţară aflată sub asistenţă financiară internaţională, notează AFP.

'Consider că soluţia cea mai bună este menţinerea în funcţie a guvernului actual', a declarat şeful statului, îndepărtând astfel convocarea alegerilor legislative anticipate, cerute de întreaga opoziţie de stânga.

'Consider că în actualul context de urgenţă naţională convocarea alegerilor nu reprezintă o soluţie pentru problemele cu care se confruntă Portugalia', a mai afirmat preşedintele Cavaco Silva.

Şeful statului a intervenit la o zi după eşecul negocierilor dintre principalele trei partide portugheze cu scopul de a încheia un 'pact de salvare naţională' pe care el le-a solicitat pentru a asigura încheierea cu succes a planului de ajutorare în valoare de 78 de miliarde de euro, obţinut în mai 2011.

'Cele două partide trebuie să se coordoneze pentru a duce la final programul de ajustare şi a permite ţării să revină pe pieţele' financiare, a subliniat preşedintele portughez.

Criza a fost declanşată la începutul lunii odată cu demisia a doi miniştri cheie, cel de finanţe, Vitor Gaspar, marele arhitect al măsurilor de austeritate, şi de externe, Paulo Portas, liderul partidului conservator CDS-PP, aliatul Partidului Social-Democrat (PSD, centru-dreapta) al premierului Pedro Passos Coelho.

Această alianţă permite guvernului să deţină în parlament o majoritate confortabilă, dar criticile formulate de Portas împotriva excesului de austeritate au riscat să arunce în aer coaliţia, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: portugalia, presedinte, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...