2017-01-24 11:14


Povestea degetului mijlociu „arătat“ lui Obama. VIDEO

 |  17:58
Povestea degetului mijlociu „arătat“ lui Obama. VIDEO

Un jurnalist premiat al televiziunii ruse REN TV, Tatiana Limanova, a reuşit să încingă spiritele pe internet după ce a arătat degetul mijlociu în direct în timpul unui buletin de ştiri, imediat după o informaţie despre preşedintele american, Barack Obama. Surse din cadrul REN TV au declarat că Limanova nu va fi pedepsită în ciuda situaţiei jenante în care a pus postul de televiziune.

 Limonova, premiată de Academia rusă de televiziune, relata despre participarea preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, la Summitul organizaţiei Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC) ce se desfăşura în acel moment în Hawaii. Prezentatoarea a spus: „Dmitri Medvedev a preluat astăzi preşedinţia APEC” şi a adăugat că „până acum această funcţie fusese deţinută de şeful Casei Albe, Barack Obama”. Imediat după aceste cuvinte, ea a continuat să citească textul, fără să-şi ridice ochii de pe foaie, şi, la un moment dat, a ridicat brusc degetul mijlociu de la mâna stângă.

Canalul, vizionat de circa 120 de milioane de ruşi, a refuzat să comenteze. Cu toate acestea, surse din cadrul televiziunii au încercat să dezamorseze incidentul spunând că jurnalista a crezut că nu mai era filmată, oferind doar un voice-over pentru ştire. Potrivit aceloraşi surse,  gestul nepoliticos a fost destinat tehnicienilor din studio.

„The Telegraph“ menţionează faptul că REN TV era considerat până recent un canal de opoziţie într-o ţară în care televiziunea este strict controlată de stat, însă nu demult postul şi-a schimbat acţionarul principal, fiind cumpărat de Iuri Kovalciuk, un om de afaceri apropiat premierului Vladimir Putin.

Scandalul vine într-un moment când relaţiile dintre Rusia şi SUA par să se înrăutăţească din cauza divergenţelor privind scutul antirachetă american implementat în Europa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image