2018-12-12 07:43


Precizările MAE român în legătură cu luarea de ostatici de la Bamako

 |  13:51
Precizările MAE român în legătură cu luarea de ostatici de la Bamako

Ministerul de Externe (MAE) a anunţat, într-un comunicat de presă, că Ambasada României la Dakar, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară română în Mali, a întreprins în regim de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile locale competente pentru a obține informații suplimentare cu privire la incidentul produs într-un hotel din Bamako, capitala Mali. De asemenea, MAE verifică dacă au fost afectați cetățeni români în luarea de ostatici.

Potrivit MAE, până în acest moment nu există informaţii în acest sens.

„Totodată, misiunea diplomatică română a contactat consulul onorific al României la Bamako, în Mali, în vederea urgentării obţinerii de informaţii. Verificările sunt în curs, acţiunile fiind în plină desfăşurare”, a mai precizat MAE.

Ministerul de Externe a menţionat că atât Ambasada României la Dakar, cât și Consulatul Onorific al României în Mali se află în permanentă legătură cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistența consulară necesară.

Un număr de 170 de persoane, printre care șapte cetățeni chinezi, șase angajați ai companiei Turkish Airlines și francezi, au fost luate ostatice vineri, în Hotelul Radisson din Bamako, de către bărbaţi înarmaţi, transmite AFP, citat de Agerpres.

Potrivit ministerului malian al Securității Interne, cel puțin trei ostatici au fost uciși de atacatori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-20
Citeste si:
Luare de ostatici în Hotelul Radisson din Bamako

TAGURI: precizare, mae, roman, ia, ostatici, bamako
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...