2019-03-26 12:37


Premierul francez pledează pentru un pact european de securitate

 |  08:55
Premierul francez pledează pentru un pact european de securitate

Premierul francez Manuel Valls a pledat luni, la Bruxelles, în favoarea unui "pact european de securitate", indispensabil supraviețurii zonei Schengen, relatează AFP, citat de Agerpres.

Şi prim-ministrul belgian, Charles Michel, s-a declarat în favoarea unui pact european pe securitate.

"Toate aceste măsuri trebuie să formeze baza unui pact european de securitate, indispensabil supraviețurii spațiului (de liberă circulație) Schengen, supraviețuirii modelului european și pentru protecția europenilor", a afirmat Manuel Valls în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Franța și Belgia au evidenţiat, într-o declaraţie comună, măsuri de susținut la nivel european, printre acestea numărându-se şi "PNR european" conținând datele privind pasagerii aerieni.

"Trebuie ca, din acest punct de vedere, Parlamentul European să-și asume pe deplin responsabilitățile", a completat premieul Manuel Valls, în condiţiile în crae Parlamentul European a amânat mult timp adoptarea acestei măsuri.

Franța și Belgia s-au arătat de acord cu voința Comisiei Europene de a modifica regulile spațiului de liberă circulație Schengen, "cu scopul în special de a instaura în mod sistematic și obligatoriu controlul la frontierele exterioare", inclusiv pentru cetățenii europeni.

Premierul Manuel Valls a mai spus că Franța, "împreună cu alte state membre" ale UE , solicită o "întărire a instrumentelor de cooperare polițienească și de informații".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-02

TAGURI: premier, francez, pledeaza, pact, european, securitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...