2018-12-10 04:05


Premierul luxemburghez, primul lider în exerciţiu din UE care se căsătoreşte cu o persoană de acelaşi sex

 |  08:16
Premierul luxemburghez, primul lider în exerciţiu din UE care se căsătoreşte cu o persoană de acelaşi sex

Premierul luxemburghez Xavier Bettel, în vârstă de 42 de ani, devine, vineri, primul lider în exerciţiu din Uniunea Europeană (UE) care se va căsători cu o persoană de acelaşi sex.

Xavier Bettel şi partenerul său civil Gauthier Destenay se numără printre primii bărbaţi homosexuali care îşi vor exercita dreptul de a se căsători de când Marele Ducat a devenit, în ianuarie, ultima ţară UE care a aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

"Toţi sunt calzi şi pozitivi. Nu va fi o ceremonie fastuoasă, dar simbolismul va fi foarte puternic", a declarat prezentatorul Stephane Bern, un prieten vechi care va fi invitat la ceremonia civilă, relatează cotidianul Luxemburger Wort, citat de Mediafax.

Un avocat care a devenit primarul oraşului Luxembourg la vârsta de 38 de ani, Bettel a fost deschis faţă de sexualitatea sa şi a minimizat semnificaţia ei. De asemenea, acesta a precizat că şi adjunctul său din cadrul coaliţiei este homosexual.

În urmă cu cinci ani, Johanna Sigurdardottir, premierul Islandei la vremea respectivă, a devenit primul lider din lume care s-a căsătorit cu o persoană de acelaşi sex.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-15

TAGURI: premier, luxemburghez, primul, lider, exercitiu, ue, casatoreste, persoana, acelasi, sex
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PARADISUL CRACILOR BOLNAVI
15 Mai 2015

Spurcati ,ordinari , josnici , haznale de oameni asa zisi civilizati . Astia sint oameni care vrea sa conduca lumea si justitia internationala . niste animale depravate ordinare . Groapa cu lei e putin .
ANONIM
15 Mai 2015

Adevarata fata a celor care se bat cu caramida in coaie , ca sint moderni si civilizati . Depravati scorbosi . Depravare umana a societati .
Random imageUltimele stiri


loading...