2018-12-19 05:32


Premierul maghiar vrea să înăsprească legislația împotriva imigrației

 |  17:47
Premierul maghiar vrea să înăsprească legislația împotriva imigrației

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban, a făcut o nouă declarație care va stârni controverse serioase, în Uniunea Europeană cel puțin, spunând că nu vrea să vadă imigranți în Ungaria. El a susținut că țara sa are nevoie de o nouă legislație împotriva valului de imigranți din state sărace. Și asta cu riscul de a încălca normele stabilite la nivelul Uniunii Europene, a mai spus Orban.

Într-un interviu acordat postului Echo TV, premierul maghiar a declarat că UE ar trebui să permită statelor membre să aibă propriile reguli cu privire la imigranți deoarece, în general, afluxul acestora nu a fost bun pentru Europa. „Noi nu dorim să vedem imigranți în Ungaria. Dacă (alte state din UE) doresc să primească imigranți, o pot face”, a declarat Orban, dar a precizat că aceste țări „ar trebui” să nu îi trimită apoi în țara sa.

În opinia șefului Guvernului de la Budapesta, Ungaria trebuie să ridice la Bruxelles problema pe care o reprezintă regulile de imigrare mult prea relaxate care există la nivelul UE. El a precizat că dintre toate statele membre ale uniunii, Ungaria a primit, raportat la populația sa, cel mai mare număr de imigranți, fiind întrecută numai de Suedia.

El a adăugat că imigranții care sosesc în Ungaria doresc în special să se mute în țări mai bogate ale UE, însă se așteaptă ca Germania, Austria și alte state să ia măsuri pentru a bloca un val tot mai mare de imigranți proveniți din țări sărace.

Orban este de părere că dezbaterea națională care va avea loc în Ungaria privind imigrația ar putea să conducă foarte probabil la apariția unei legislații ce va irita Bruxelles-ul, de aceea consideră că se va da o „bătălie importantă, o luptă importantă” pe tema acestor reguli împotriva imigrației.

Uniunea Europeană, bazată pe principii creștine, are responsabilitatea morală să ajute țările sărace din care oamenii vor să fugă spre Europa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: viktor, orban, premier, imigranti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...