2018-10-21 16:27


Premierul Spaniei a anunţat SUSPENDAREA guvernului catalan şi organizarea de noi alegeri

 |  18:48
Premierul Spaniei a anunţat SUSPENDAREA guvernului catalan şi organizarea de noi alegeri

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a anunţat, sâmbătă, suspendarea guvernului regional al Cataloniei şi organizarea de alegeri noi în termen de şase luni, relatează site-ul cotidianului El Pais.

Guvernul spaniol s-a reunit, sâmbătă, pentru a stabili domeniul de aplicare şi calendarul măsurilor pe care intenţionează să le adopte în temeiul Articolului 155 din Constituţia Spaniei, potrivit căruia autonomia regiunii Catalonia poate fi suspendată, relatează agenţia The Associated Press.

Vicepremierul Cataloniei, Oriol Junqueras, şi primarul oraşului Barcelona, Ada Colau, au reacţionat vehement la anunţul premierului spaniol Mariano Rajoy privind suspendarea guvernului regional al Cataloniei şi organizarea de alegeri anticipate în termen de şase luni, relatează cotidianul El Pais, citat de Mediafax.

"Astăzi, Partidul Popular (şi aliaţii săi) nu a suspendat doar autonomia, a suspendat şi democraţia. Cu modestie, fermitate, curaj şi vitejie, vom începe o călătorie istorică! Să ne câştigăm libertatea!", a spus Junqueras, prin intermediul contului de Twitter.

Vicepremierul catalan a respins afirmaţiile premierului spaniol Mariano Rajoy potrivit cărora situaţia economică a Cataloniei este afectată de acţiunile politice, iar o eventuală independenţă a Cataloniei ar împovăra regiunea şi ar genera scăderea produsului intern brut cu 25-30 de procente.

"În ciuda Partidului Popular (şi a aliaţilor săi), economia catalană înregistrează recorduri istorice în privinţa produsului intern brut, a exporturilor şi a investiţiilor. Acum, Partidul Popular vrea prăbuşirea economiei", a mai menţionat Junqueras.

În condiţiile în care guvernul regional al Cataloniei urmează să acţioneze strict în baza directivelor primite de la guvernul Spaniei, primarul Barcelonei consideră că măsură este un atac la adresa drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

"Rajoy a suspendat guvernarea autonomă a Cataloniei, pentru care au luptat atâţia oameni. Este un atac grav la adresa drepturilor şi libertăţilor tuturor cetăţenilor, din Catalonia şi din afara ei. Astăzi ne vom afla în stradă pentru a ne apăra împreună, pentru a susţine ce ne uneşte: drepturile, libertăţile, guvernarea autonomă a Cataloniei şi eliberarea celor doi Jordi (n.a. - liderii separatişti Jordi Sanchez şi Jordi Cuixart)", a precizat Ada Colau pe Twitter.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-21

TAGURI: spania, catalonia, suspendare, guvern catalan, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Oct 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/45826153.https://petitieonline.net/petitie/09726156.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de modernizare grabnic!Capitala are nevoie de magistrala 7 până în 2020!
Random imageUltimele stiri


loading...