2019-03-23 17:12


Premierului Tudose i se cere DEMISIA din Ungaria. Care sunt MOTIVELE

 |  19:43
Premierului Tudose i se cere DEMISIA din Ungaria. Care sunt MOTIVELE

Partidul Socialist Maghiar (MSZP) şi formațiunea extremistă Jobbik solicită demisia premierului Mihai Tudose. Asta după ce șeful Guvernului de la București declarase că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile din Ţinutul Secuiesc, „toţi vor flutura lângă steag”, reamintește news.ro.

În comunicatul emis vineri de preşedintele Partidului Socialist Maghiar (MSZP) se arată că în Europa un politician responsabil nu poate vorbi fără repercusiuni de spânzurarea minorităţilor, astfel, Mihai Tudose trebuie să se retragă din spaţiul public european, notează MTI.

Gyula Molnár a subliniat că Ungaria si România fac parte din aceeaşi comunitate, sunt membre ale Uniunii Europene care a fost înfiinţată, printre altele, ca idei asemănătoare cu cele exprimate de Mihai Tudose să fie sortite eşecului. „Mihai Tudose şi-a întors spatele valorilor comune jignindu-i pe toţi maghiarii şi pe toţi europenii”, a afirmat liderul MSZP.

Partidul Jobbik i-a solicitat lui Mihai Tudose să-şi dea demisia de îndată din fruntea guvernului, iar guvernului ungar i-a cerut rechemarea ambasadorului ungar de la Bucuresti până când “se vor trage consecinţele aşteptate”.

István Szávay, deputat Jobbik în Parlamentul Ungariei, a ţinut vineri o conferinţă de presă în faţa Ambasadei României de la Budapesta având în mână un steag al Ţinutului Secuiesc, iar la gât o funie, protestând astfel faţă de declaraţia premierului român care, “practic, i-a ameninţat cu moartea pe acei maghiari din Transilvania care luptă pentru autonomie”.

Miercuri seară, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”. „Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat premierul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-12

TAGURI: partide, ungaria, premier, tudose, demisie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
13 Ian 2018

DACA VRETI AUTONOMIE MERGETI IN UNGARIA. ACOLO VETI PUTEA AVEA. NOI SUNTEM ROMANIA SI NU KOSOVA CUM A VRUT SUA SA FACA DIN FOSTA JUGOSLAVIE. NU ESTE NORMAL SA CERI CE NU AI AVUT NICIODATA. TINUTUL SECUIESC NU E UNGARIA . CHIAR NE CREDETI PROSTI. UNGARIA SA ISI VADA DE PROBLEMELE SALE SI NU SA CEARA CEEA CE NU ARE. DRAGNEA NU TRADA TARA TA PENTRU UN VOT AL ALTORA .
MARCEL
13 Ian 2018

Premierul a facut ceea ce era normal sa faca. El isi iubeste tara, nu e ca DRAGNEA. Pentru un vot al UDMR face orice. MAE SA INVETE CA TREBUIE SA RASPUNDA LA SOLICITARILE UNGARE. Noi nu facem asa ceva chiar daca ambasadorii straini ne jignesc si se fotografiaza cu steagul secuiesc. Ne facem ca nu vedem. O tara care are coloana vertebrala adica independenta raspunde . MAE NU FACE ASA CEVA CACI NU STIE DIPLOMATIA ... D-UL MELESCANU NU A INVATAT ASA CEVA. E GREU PENTRU ROMANIA SA FAC ADEMOCRATIA SI PREFERA SLUGARNICIA.
PENTRU UDMR
13 Ian 2018

URMATI SFATUL LUI TOKES SI IESITI DE LA GUVERNARE . PSD NU ARE NEVOIE DE VOTURILE VOASTRE CACACIOASE .
ANONIM
14 Ian 2018

MAE luati atitudine. Ambasada ROMANIEI din Budapesta A AVUT EMBLEMA ACOPERITA TIMP DE 8 ORE. IN ALTE TARI SE LUAU MASURI LA NOI NU. ASTA INSEAMNA TARA INDEPENDENTA. SA NU FACA NIMIC. PACAT . CREDEAM CA MA AVEM COLOANA VERTEBRALA..SI SUNTEM INDEPENDENTI...NICI TARILE AFRICANE NU STATEAU CA NOI SI NU ACTIONAU ...DIPLOMATIE SI S.I.E. NU FACETI NIMICA ...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...