2018-10-20 03:43


Președintele Franței a anunțat PREMIERUL. Cine va conduce Guvernul de la Paris

 |  16:25
Președintele Franței a anunțat PREMIERUL. Cine va conduce Guvernul de la Paris

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, l-a desemnat pe Edouard Philippe, membru al partidului Republicanii (centru-dreapta), pentru funcţia de prim-ministru, informează cotidianul Le Monde.

Edouard Philippe, în vârstă de 46 de ani, este membru al partidului Republicanii şi primar al orăşelului Havre, situat în vestul Franţei.

Conform presei franceze, Edouard Philippe este considerat un apropiat al fostului premier Alain Juppé.

In vârstă de 46 de ani, Edouard Philippe este vorbitor de limbă germană - şi-a dat bacul la Bonn - şi provine dintr-o familie de învăţători. A urmat şcoala de ştiinţe politice şi apoi celebra ENA, Scoala naţională de administraţie. Un parcurs similar cu cel al noului preşedinte francez. In tinereţe, pe vremea stundenţiei, Philippe a fost de stânga, mai exact colaborator al ex-premierului reformator socialist Michel Rocard. Cu timpul însă, la începutul anilor 2000, el se va arăta atras tot mai mult de dreapta. Devine repede un apropiat al ex-premierului conservator Alain Juppé. Va fi dealfel purtătorul de cuvânt al acestuia în momentul primarelor pentru desemnarea candidatului Republican la prezidenţiale. Membru apoi al echipei lui François Fillon, Edouard Philippe se va retrage odată ce izbucneşte scandalul presupuselor locuri de muncă fictive acordate familiei fostului candidat la preşedinţie.

Edouard Philippe are şi o experienţă în sectorul privat : a lucrat într-un cabinet de avocaţi american şi apoi la firma Areva, specialist al energiei nucleare. Până azi, noul premier al Franţei făcea parte din aripa zisă "moderată" a conservatorilor francezi. Numirea lui ar putea atrage alte personalităţi din dreapta spectrului politic. Nu-i deci de mirare că partidul Republican a convocat pentru azi - în loc de mâine - un comitet de campanie, ocazie de care conservatorii vor profita pentru a da o imagine de falsă unitate şi, evident, pentru a denunţa această "trădare".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-15

TAGURI: franta, premier, emmanuel macron, edouard philippe
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...