2018-11-14 08:58


Președintele zimbabwian Robert Mugabe a DEMISIONAT

 |  19:52
Președintele zimbabwian Robert Mugabe a DEMISIONAT

Preşedintele zimbabwian Robert Mugabe şi-a prezentat marţi demisia, după 37 de ani de putere, a anunţat preşedintele Adunării Naţionale într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, la Harare, care a dezbătut demisia acestuia, relatează AFP citat de News.ro.

”Eu, Robert Gabriel Mugabe (...) îmi prezint demisia ca preşedinte al Republicii Zimbabwe cu efect imediat”, a declarat preşedintele Adunării Naţionale Jacob Mudenda, citind, în aplauze, scrisoare de demisie a şefului statului.

”Am ales de bunăvoie să demisonez (...). Această decizie a fost motivată de (...) dorinţa mea de a asigura un transfer al puterii fără probleme, paşnic şi neviolent”, afirmă Mugabe în scrisoare.

Anunţul demisiei sale a fost salutat imediat de un concert asurzitor de claxoane în capitala ţării, Harare.

Oameni îşi manifestau dezlănţuiţi bucuria în stradă.

După lovitura în forţă a armatei, în urmă cu o săptămână, provocată de revocarea vicepreşedintelui Emmerson Mnangagwa, preşedintele Mugabe şi-a pierdut susţinătorii unul câte unul.

Demisia sa a fost anunţată în timp ce deputaţii şi senatorii s-au reunit în Congres extraordinar pentru a dezbate de urgenţă o moţiune de destituire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-21

TAGURI: presedinte, zimbabwie, robert mugabe, demisie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
22 Noi 2017

"sasul si zimbabavezul", asta ar fi cuplul perfect la pres-edintia Romaniei, Mugabe(ca sa nu ramana somer) schimbul de zi, ca sa-l vada lumea, iar sasul tura de noapte, ca si asa nu mai vrea nimeni sa-i vada mecla...
Random imageUltimele stiri


loading...