2017-01-22 20:34


Preşedintele SUA - Gaddafi trebuie să plece

 |  19:42
Preşedintele SUA - Gaddafi trebuie să plece
SUA şi MareaBritanie au decretat - afară cu Gaddafi! Preşedintele american Barack Obama adeclarat că liderul libian Muammar Gaddafi trebuie “să plece imediat”, deoareceşi-a pierdut legitimitatea de a rămâne la putere, conform unui comunicat alCasei Albe.

"Preşedintelea declarat că, atunci când singurul mijloc al unui lider de a rămâne la putereeste recurgerea la violenţă în masă împotriva propriului popor, el a pierdutlegitimitatea de a conduce şi trebuie să facă ceea ce este bine pentru ţara saplecând imediat", se specifică în comunicat. Barack Obama a făcut aceste declaraţii - cele mai directe de până acum faţă decolonelul Gaddafi - în cadrul unei convorbiri telefonice cu cancelarul germanAngela Merkel, subliniază comunicatul. Documentul nu menţionează numele luiGaddafi atunci când face apel la plecarea liderului libian, însă notează căObama şi Merkel şi-au reafirmat sprijinul pentru cererea poporului libianpentru drepturi universale şi au căzut de acord că guvernul Gaddafi “trebuie săfie tras la răspundere”.

Liderullibian Muammar Gaddafi "trebuie să plece", a declarat şi ministrulbritanic de externe, William Hague, precizând că i-a revocat imunitateadiplomatică în Marea Britanie, precum şi pe cea a fiilor săi şiacelorapropiaţi. "Poporul libian s-a ridicat împotriva lui Gaddafi.Avem o ţară care a ajuns în război civil, unde se înregistrează atrocităţi, iarguvernul este în război împotriva propriului popor, deci a venit vremea caGaddafi să plece", a subliniat el.

În ciudaapelurilor intrenaţionale şi a revoltelor fără precedent, colonelul Muammar Gaddafi nu dădeaieri nici un semn că va renunţa la putere, pe care o deţine de 42 de ani. Între timp, opozanţii regimului aupreluat controlul asupra celui de al treilea oraş ca mărime din ţară, Misurata.Potrivit Asharq al-Awsat, cotidian cu sediul la Londra, forţele lui Gaddaficontrolează acum doar jumătate din Tripoli. Cartierul său general din Bab al-Aziziyaeste protejat de tancuri şi lansatoare de rachete. În Benghazi, Mustafa AbdelJalil, fostul ministru al justiţiei, care a demisionat săptămâna trecută, aformat un guvern interimar în oraş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image