2018-06-21 15:34


Primarul Londrei: INCENDIUL de la Grenfell Tower putea fi EVITAT

 |  20:18
Primarul Londrei: INCENDIUL de la Grenfell Tower putea fi EVITAT

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că incendiul de la Grenfell Tower a fost un „accident evitabil”, provocat de o serie de „erori şi neglijenţe”, relatează AFP.

Edilul a făcut această declaraţie la finalul unui slujbe organizate în memoria victimelor de la o biserică aflată în apropiere de turn.

“Această tragedie este consecinţa unor erori şi neglijenţe din partea responsabililor politici, a Primăriei din cartier şi a Guvernului”, a adăugat el.

Incendiul, de origine necunoscută, a distrus, în noaptea de marţi spre miercuri, un bloc de locuinţe sociale din vestul capitalei britanice.

“Comunitatea locală are sentimentul că a fost tratată prost pentru că unii dintre ei sunt săraci”, a subliniat primarul Londrei. Oamenii din cartier sunt “frustraţi şi furioşi”.

Într-un editorial publicat duminică în The Observer, Sadiq Khan a subliniat şi că este „crucial ca tot adevărul să fie scos la lumină privind ceea ce s-a întâmplat şi să se descopere dacă au fost ignorate avertismente”. „Avem o datorie faţă de toate victimele. Să facem în aşa fel încât familiile lor să fie îngrijite corect şi ca acest lucru să ne se mai întâmple niciodată”, a adăugat el, potrivit News.ro.

Marea Britanie va ţine un moment de reculegere luni, la 11 ora locală (13 ora României), în memoria victimelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-18

TAGURI: incediu, londra, Grenfell Tower

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KORISH
19 Iun 2017

Stupid mai este acest sadic primar cu origine "sanatoasa" , adica islamica ...
Random imageUltimele stiri

Apa Nova