2018-10-17 15:57


Probleme GRAVE în armata germană: militarii neonaziști au fost ARESTAȚI

 |  10:41
Probleme GRAVE în armata germană: militarii neonaziști au fost ARESTAȚI

Ministerul german al Apărării anunță o reformă profundă a armatei în contextul anchetei privind extremismul de dreapta. Un al treilea soldat suspectat de convingeri extremiste a fost arestat, a anunțat Parchetul antiterorist german. Ministrul AApărării de la Berlin este ținta unor critici din partea clasei politice pentru eșecul depistării la timp a comportamentelor inadecvate din Bundesweh.

Ministrul german al Apărării a prezentat în Parlament câteva linii generale ale planului de reformă profundă a armatei după ce au fost descoperiți simpatizanți de extremă dreapta în această instituție. Procesul vizează toate eșaloanele de comandă și militarii simpli. Este vizată o regândire a  funcțiilor de conducere, a măsurilor disciplinare, a educației politice a militarilor, dar și clarificarea unui set de reguli care guvernează de 35 de ani  modul  în care armata germană tratează tradițiile militare.

Conducerea armatei a anunțat recent inspecții în toate cazarmile, după ce s-au descoperit simboluri naziste în două dintre ele.

În ultimele săptămâni, Bundeswehrul și ministerul Apărării se află în mijlocul unui scandal de proporții după ce un ofițer de 28 de ani care se află la o bază din Franța a fost arestat. El a fost suspectat că plănuia asasinarea unor personalități de stânga sau a unor străini dându-se drept refugiat sirian, potrivit TVR.

Parchetul antiterorit german a anunțat arestarea altor doi suspecți, care dețineau liste de așa numite ținte potențiale, personalități reponsabile, în opinia lor, de eșecul politicii de imigrație.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-11

TAGURI: armata germana, soldati, extremism, convingeri extremiste, arestati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...