2018-11-15 02:35


Probleme la metroul din Rio înainte slujbei de deschidere a Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic

 |  12:41
Probleme la metroul din Rio înainte slujbei de deschidere a Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic

Metroul din Rio de Janeiro a întâmpinat probleme tehnice înaintea deschiderii Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic. În centrul oraşului, pelerinii veniţi de pe întreg globul încercau cu disperare marţi seară să ia un taxi sau autobuze, toate aglomerate, în direcţia plajei Copacabana unde urma să înceapă evenimentul la care va participa şi Papa Francisc.

O purtătoare de cuvânt a Metroului Rio a anunţat că  "linia 1 şi 2 au fost oprite începând cu ora 16:30 (22:30, ora României) din cauza unei probleme electrice la şine (...) Însă problema a fost rezolvată şi metroul va începe să funcţioneze din nou în curând (...) Din cauza acestei probleme, am fost nevoiţi să evacuăm persoanele aflate în vagoanele dintre staţii".

Pelerinii au apelat la metrou pentru că este una dintre principalele căi de acces din centrul oraşului Rio către plaja Copacabana unde arhiepiscopul de Rio urma să dea, marţi seară, startul oficial al Zilelor Tineretului. La eveniment sunt aşteptaţi circa 1,5 milioane de pelerini până la sfârşitul săptămânii, scrie Mediafax. "Vom merge pe jos. Nu este altă soluţie", a afirmat un catolic venezuelean în vârstă de 29 de ani. Sub o ploaie uşoară, de-a lungul plajei Copacabana, grupuri de tineri care veniseră din timp avansau înfăşuraţi în steaguri, de multe ori cântând. Forţele de ordine au împiedicat un grup de pasageri furioşi care încercau să pătrundă în staţia de metrou de la Botafogo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24
Citeste si:
Papa Francisc îşi poartă singur geanta spre Rio de Janeiro

TAGURI: metro, Rio, Zilele, Mondiale, Tineret, Catolic, pelerini, Copacabana, Papa, Francisc, probleme
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...